25n
25N
25N

Sanitat vacunarà a més de 25.000 majors de 90 anys i grans dependents no institucionalitzats aquesta setmana

Professionals de l’odontologia i mútues també rebran aquesta setmana 7.500 dosis de la vacuna

Sanitat vacunarà a més de 25.000 majors de 90 anys i grans dependents no institucionalitzats aquesta setmana
15/02/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst vacunar aquesta setmana a un total de 25.000 grans dependents no institucionalitzats i a persones majors de 90 anys. Es compleix així amb l’estratègia de vacunació enfront de la COVID-19 a Espanya definida en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, en el qual estan representades la Comunitat Valenciana i la resta d’autonomies.

Tant les persones que necessiten intenses mesures de suport i no estan institucionalitzades com aquelles majors de 90 anys s’incardinen, per la seua vulnerabilitat, en els grups prioritaris de vacunació definits en l’estratègia coordinada entre el Ministeri i les comunitats. Al costat d’elles estan els professionals de l’odontologia, higiene dental i un altre personal sanitari que atén pacients sense màscara i durant un temps superior a 15 minuts. Per a aquests últims professionals i per a les mútues, se subministraran un total de 7.500 dosis aquesta setmana.

A més d’iniciar la vacunació en grans dependents no institucionalitzats, majors de 90 anys i odontòlegs, aquesta setmana està previst que continue la vacunació de les persones incloses en altres grups prioritaris que van començar abans el procés.

És el cas de residents i personal de centres de persones majors i d’atenció a grans dependents institucionalitzats que ja han rebut una primera dosi de la vacuna o que tenen pendents les dues perquè estan contagiades, hospitalitzades, han estat en quarantena, aïllament o són noves incorporacions laborals o residencials. En les residències s’administraran aproximadament 3.000 dosi aquesta setmana; en els centres de dia, altres 14.500.

També hi ha reservades 15.000 dosis més de la vacuna contra la COVID 19 per a professionals de la sanitat pública i privada pendents d’immunitzar totalment o parcialment (mancant una dosi per a completar la pauta d’immunització plena).

Les tres vacunes autoritzades a Espanya fins al moment per a lluitar contra la COVID-19 són les de Pfizer/*BioNTech, Moderna i AstraZeneca. Totes tenen nivells adequats d’eficàcia i seguretat, si bé presenten diferents característiques quant a logística i perfils de població en les quals han estat assajades.

En la Comunitat Valenciana, Pfizer es destina majoritàriament als col·lectius de persones de major edat mentre que Moderna i AstraZeneca són principalment per a personal sanitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − un =