caixa popular

Sanitat reforça a l'estiu l'atenció a urgències i emergències d'Elx

La unitat consisteix en un vehicle d’intervenció ràpida dotat amb monitor, desfibril·lador, respiraor, material d’immobilització, material de farmàcia i fungible

Sanitat reforça a l'estiu l'atenció a urgències i emergències d'Elx
05/07/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública reforçarà aquest estiu l’atenció sanitària dels departaments de salut d’Elx amb una Unitat de Suport Vital Avançat (USVA).

Així, els mesos de juliol i agost, l’atenció de les urgències i emergències del municipi d’Elx i municipis veïns, es veurà reforçada amb una Unitat de Suport Vital Avançat consistent en un vehicle d’intervenció ràpida, amb dotació completa de material (monitor desfibril·lador, respirador, material d’immobilització, material de farmàcia i fungible, etc), i de personal.

Personal de la USVA

Aquesta unitat comptarà amb un metge/a, un infermer/a i un tècnic en emergències sanitàries, especialment format per a l’atenció a les urgències i emergències extrahospitalàries.
La unitat actuarà sota la coordinació del Centre d’Informació d’Urgències (CICU) d’Alacant, amb l’objecte de prestar la millor assistència possible a la població.

Els ciutadans adscrits als departaments de salut d’Elx expliquen durant tot l’any amb dues unitats de Servei d’Ajuda Mèdica Urgent (SAMU). Una d’elles, Dama 1, situada en el centre de salut del Pla, i l’altra, Dama 2, en la carretera de Crevillent. Ambdues estan dotades un metge, un infermer i un tècnic d’emergències sanitàries (TES) i funcionen les 24 hores. A aquests recursos se sumen tres unitats de Suport Vital Bàsic, una situada a Santa Pola i dues a Elx.

Millora dels serveis d’emergències

Amb l’arribada de l’estiu, i d’acord a l’augment i desplaçament de la població a determinades zones, la Conselleria de Sanitat realitza una adequació dels recursos dins del marc de millora d’adaptació dels serveis d’emergències a les necessitats de la població.

Així, una de les bases del SAMU, la del Dama 2, es trasllada des de l’any 2001 en període estival d’Elx a Santa Pola, municipi que quintuplica la seua població en aquestes dates. D’aquesta manera a l’estiu l’atenció sanitària se segueix cobrint pels mateixos recursos, canviant únicament que una de les bases del SAMU es trasllada a Santa Pola.
La conselleria, després de realitzar un estudi minuciós de la situació, ha decidit mantenir el trasllat de la dama 2 a Santa Pola amb l’objectiu de donar cobertura a aquesta població, però a més reforçar l’atenció urgent a Elx amb una Unitat de Suport Vital Avançat nova, alguna cosa que es realitza per primera vegada des de l’any 2001.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats