25n
Orgull
Orgull

La Conselleria de Sanitat reprén les pràctiques d'estudiants als hospitals

La Conselleria de Sanitat reprén les pràctiques d'estudiants als hospitals
06/07/2021 -

La Conselleria de Sanitat ha représ les pràctiques formatives en hospitals dels estudiants de les universitats públiques i privades de la Comunitat Valenciana de ciències de la salut, així com de cicles de Formació Professional que van ser suspeses el novembre passat com a mesura de prevenció per la Covid-19.

Així, en una resolució publicada aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), Sanitat justifica la reobertura de les pràctiques en “la bona evolució” dels indicadors de capacitat assistencial, ocupació de llits d’aguts i ocupació en unitats de crítics a causa de l'”avanç del programa de vacunació que està tenint un impacte molt positiu sobre les hospitalitzacions i la letalitat”.

De fet, destaca que s’ha consolidat la tendència dels nivells d’utilització d’aquests serveis als llindars considerats de nova normalitat. A més, apunta que l’evolució de la corba epidèmica i l’avanç en el programa de vacunació “permet continuar amb el procés de desescalada gradual en llaures a una acció de protecció de la salut on resulta adequat continuar amb l’alleujament en les mesures adoptades amb anterioritat”.

No obstant això, recalca que continua sent necessari “extremar” les mesures de control en els centres sanitaris de manera que puga garantir-se la protecció de pacients, professionals sanitaris i estudiants.

Per això, des de la Conselleria “sensibles a la transcendència i benefici social” que suposa garantir l’adequada formació pràctica dels futurs professionals sanitaris, ha decidit permetre la reobertura de pràctiques que es realitzen en els centres sanitaris del Sistema Valencià de Salut i centres sanitaris privats per a estudiants d’universitats i de Formació Professional.

Les pràctiques es van suspendre el 4 de novembre de 2020 per a prevenir i limitar la propagació i contagi per la Covid-19 excepte per a l’alumnat de l’últim curs de cadascuna de les diferents titulacions de ciències de la salut davant la impossibilitat que les pogueren fer en anys successius.

Posteriorment, al març es va permetre reprendre-les també a l’alumnat del tercer curs del grau d’infermeria i a l’abril a l’alumnat del penúltim curs de les titulacions dels graus de ciències de la salut.

Sobre aquest tema, el Consell d’Infermeria de la Comunitat Valenciana (CECOVA) demana precaució i l’establiment de totes les mesures de protecció contra la Covid-19, entre elles la vacunació “exhaustiva” dels estudiants i que se’ls dote de totes les mesures de protecció com a la resta de professionals incloent màscares adequades, guants i equips de protecció individual (EPI) que impedisquen el seu contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 19 =