25n
Orgull
Orgull

Sanitat prioritzarà l’ampliació i millora del centre de Salut de Catarroja

La conselleria de Sanitat confirma que reforçarà l’atenció i millorarà les instal.lacions per convertir-lo en un centre de referència a la zona

Sanitat prioritzarà l’ampliació i millora del centre de Salut de Catarroja
27/01/2017 -

El centre de salut de Catarroja serà una de les prioritats de les inversions que la conselleria de Sanitat té previstes per a enguany. Així ho han confirmat els seus responsables després de les repetides reunions que han tingut amb membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de la localitat.

La intenció és consolidar el servei i convertir-lo en un dels centres de referència de la zona. Augmentar el personal, instal.lar quiròfans per a realitzar cirugies menors o ampliar les instal.lacions són algunes de les intervencions previstes per als pròxims mesos. En l’actualitat el centre compta amb 2153 metres quadrats edificats i podria incrementar la superficie en 1637 més amb l’edificació del terreny lliure de la parcel.la que ocupa.

Estes són algunes de les demandes del consistori que ha mantingut un contacte permanent amb els responsables de la conselleria per tal de reclamar que es millore l’atenció en un centre que, actualment, atén a més de 28.000 persones i compta amb importants carències des de fa anys.

De fet, Sanitat ja ha anunciat que destinarà un pediatra més i reforçarà el personal administratiu per a poder atendre els pacients de Massanassa i Albal, que pròximament també seran atesos els dissabtes al centre.

Així mateix, la conselleria ha assumit el trasllat de mostres de sang als hospitals de referència, que fins ara era responsabilitat de l’Ajuntament de Catarroja. Per la seua banda, el consistori ha ampliat el recorregut de l’autobús que uneix el nucli antic de la població amb les instal.lacions i que ara també arriba fins a la les oficines de serveis socials i el cementeri. A banda de les millores previstes per a enguany, el centre continuarà mantenint serveis com les urgències, la unitat de salut mental o la unitat de conductes adictives.

 

Deficiències al centre

L’equip de govern de l’Ajuntament ha rebut “molt positivament” la predisposició dels responsables de la conselleria d’apostar pel centre de salut de Catarroja. “Hem reivindicat des que arribàrem que s’invertira en les instal.lacions i es reforçara el personal, perquè els pacients han de rebre una atenció en condicions i fa anys que el centre necessita millores”, han explicat. “Continuarem treballant colze a colze amb la conselleria de Sanitat perquè Catarroja tinga unes instal.lacions adequades al número de pacients que són atesos”.

El centre de salut de Catarroja atén a pacients de Catarroja, Albal, Massanassa i Beniparell.  Compta amb un metge de família per cada 1781 habitants, un infermer per cada 2.042 i un pediatra per cada 1.086. El recinte no té sala de reunions, els metges de família i els pediatres han de compartir consultes, la zona de matrones és insuficient i les pacients embarassades comparteixen sala d’espera amb els malalts de salut mental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 10 =