caixa popular

Sanitat presenta una 'app' per sol·licitar cita prèvia als centros de salut

Sanitat presenta una 'app' per sol·licitar cita prèvia als centros de salut
04/05/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha presentat GVA +Salut, la nova aplicació mòbil oficial que permet sol·licitar cita prèvia per acudir al centre de salut i la localització de recursos sanitaris per als usuaris.

Aquesta ‘app’ – disponible a la PlayStore per a dispositius Android i a l’AppStore per al sistema operatiu iOS – és la primera d’una sèrie de versiones que, de forma progressiva, aniran incloent distintes millores i nous serveis per relacionar-se amb el sistema sanitari a través de l’app.

GVA +Salut està dirigida a tots els usuaris de la Sanitat de la Comunitat Valenciana que desitgen tindre d’una manera fàcil l’accés a la sol·licitut, modificació i anulació de cites mèdiques als seus centres de salut des del seu telèfon mòbil, podent triar un dels dos idiomes oficials. L’accés es realitza mitjançant la introducció de les dades del número de la targeta sanitària i la dada de naixement dels usuaris.

“Des de hui és més senzill posar-se en contacte amb el centre de salut, només cal un mòbil per tindre una cita amb el metge de família, i tot açò a un click de distància amb la nova aplicació GVA +Salut”, ha afegit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

A través de la descàrrega de GVA +Salut es poden sol·licitar cites amb els professionals dels centres de salut així com consultar les mateixes, quedant les dades de cada targeta registrades per la seua reutilització en cites posteriors i disposant d’un sistema de seguretat amb contrasenya per darreres visites.

A més, l’aplicació permet introduir fins quatre usuaris diferents, facilitant la gestió de les cites familiars a través d’un únic Smartphone. Aquest sistema ofereix també la possibilitat de descarregar les cites al calendari i els justificants mèdics d’assitència al propi dispositiu mòbil.

L’app disposa d’un geolocalitzador que informa a l’usuari de quin centre de salut i quin hospital li correspon, així com del tipus d’especialitats que aquests ofereixen.

 

Així mateix, l’aplicació també ofereix la possibilitat d’una marcació ràpida per posar-se en contacte tant amb el 016 com amb el servei d’emergències en cas que siga necessari.

SMS de record per no oblidar la cita amb el metge

Conjuntament amb l”app’, la consellera de Sanitat ha anunciat altra novetat relacionada amb les tecnologies de la informació i la comunicació aplicades a la sanitat.

Es tracta d’un nou servei que consisteix en el manament de missatges de SMS als telèfons dels pacients amb el recordatori de la cita que tenen amb el seu metge, tant de Primària, Especialitzada (radiologia, per exemple). No es traslladaran dades de consultes que puguen resultar especialment confidencials, com és el cas de salut mental o salut sexual i reproductiva.

Els missatges es manaran 72 hores abans de la cita per què els pacients no la obliden sempre que la cita s’haja sol·licitat amb més d’un mes d’antelació. Al SMS s’indicarà la dada i hora de la cita, el centre i el servei al qual han d’acudir i un telèfon a què cridar per anular la cita en cas que no puguen acudir.

Aquest servei, que ja estava operatiu en format pilot als departaments de La Fe, el General de València i, parcialment, l’Hospital Pesset, s’estendrà a la resta del sistema de salut valencià en dos fases.

Una primera fase inmediata, que comença aquest dijous en nou departaments de forma integral (General de Castelló, Gandia, General d’Elx, Vega Baixa, General d’Elda, Marina Baixa, Requena, Alcoi) i, una segona fase, en altres set departaments (General d’Alacant, Arnau-Llíria, San Juan, Xàtiva, Clínic-Malvarrosa, Sagunt, La Plana), on començaran per assitència primària i progressivament s’estendrà a les consultes hospitalàries.

Les estimacions de la conselleria són que, a partir del divendres, cada dia es manaran més de 13.000 missatges per recordar les cites als pacients.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tres =

Paiporta
Tardor
cultura als barris