25n
25N
25N

Sanitat presenta els avanços en l'ús de la seqüenciació genètica de nova generació

El XXVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica reuneix a més d’1.000 professionals entre el 24 i 26 de maig

Sanitat presenta els avanços en l'ús de la seqüenciació genètica de nova generació
25/05/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Munt, ha inaugurat el XXVIII Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica (SEAP-IAP), que porta per lema “Patologia centrada en el pacient” i que reuneix més d’1.000 professionals del 24 al 26 de maig a València. El congrés presentarà els avanços en l’ús de seqüenciació genètica de nova generació, els biomarcadors i la biòpsia líquida en el tractament del càncer. Per açò, la consellera ha remarcat el paper dels patòlegs a l’hora de detectar aquesta malaltia i unes altres de caràcter hereditari.

Durant l’acte d’inauguració, Carmen Munt ha destacat “la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va consolidar a l’abril la implantació dels circuits de diagnòstic ràpid en oncologia. Aquests circuits se centren especialment en dones amb sospita de càncer de mama. L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir el temps de resposta entre la sospita d’un professional d’atenció primària i la possible confirmació per part dels especialistes”.

Així mateix, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha afirmat que “per primera vegada, la conselleria ha escomès un pla de inversors en tota la Comunitat Valenciana per a dignificar infraestructures i renovar equipaments tecnològics. Hem aprovat el pressupost més alt de la història amb més de 6.000 milions d’euros”.

En aquest congrés es presentarà el “Llibre Blanco 2017” de SEAP-IAP, que recopila les propostes de millora en la pràctica clínica en diverses àrees de l’anatomia patològica. Els organitzadors de la trobada han rebut més de 700 comunicacions científiques relacionades amb totes les àrees d’anatomia patològica. El congrés finalitzarà el pròxim 26 de maig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 1 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell