25n
25N
25N

Sanitat invertirà 7,5 milions a transformar Santíssima Faz en un centre de salut integrat amb més serveis i espais reservats a la participació ciutadana

Sanitat invertirà 7,5 milions a transformar Santíssima Faz en un centre de salut integrat amb més serveis i espais reservats a la participació ciutadana
08/11/2016 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública destinarà 7,5 milions d’euros a la transformació de Santísima Faz (Alacant) en un nou Centre Sanitari Integrat que ampliarà els actuals serveis sanitaris i dotarà a l’equipament d’espais reservats per a la participació ciutadana. Durant enguany, segons ha anunciat la consellera Carmen Montón, es redactarà el pla director de la intervenció i es licitarà la redacció del projecte. Les previsions apunten al fet que les obres comencen en 2018.

Montón ha destacat el paper protagonista que tindrà la ciutadania en aquest reformat equipament. “Com a exemple, es crearà un espai ciutadà reservat a les associacions de pacients, hi haurà aules de formació de pacients, cuidadors i població en general i, a més, un altre espai independent assignat a polítiques de salut de la dona en el marc de l’aposta per la igualtat d’aquesta Conselleria”.

El nou Centre Integrat Santíssima Faz, calle Girona, incorporarà després del seu pla de modernització atenció primària, especialitzada, un Punt d’Atenció Continuada (PAC) i serveis centrals de suport com a Radiologia, Laboratori o Rehabilitació. La millora de l’atenció directa a l’usuari es concretarà amb la unió de les àrees assistencials a àrees administratives per a resoldre tràmits que eviten desplaçaments a l’hospital, com a admissió, servei d’atenció i informació al pacient (SAIP) i treballadora social.

“En suma, es tracta d’adaptar aquesta infraestructura, obsoleta i desbordada pel flux de pacients, en un centre de referència per a la ciutadania amb condicions més confortables, una accessibilitat més fàcil, un augment dels serveis prestats, una atenció més eficaç i un paper protagonista per a la participació de les ciutadanes i ciutadans”, ha afegit la consellera. “Tot açò dins de les directrius derivades de l’IV Pla de Salut”. Les necessitats específiques d’aquest centre s’han arreplegat en el seu Pla Funcional elaborat per l’equip directiu amb l’opinió dels responsables mèdics i d’infermeria dels diferents departaments.

Aquest document preveu incorporar nous serveis com a rehabilitació, urgències-Punt d’Atenció Continuada, odontopediatria, una àrea de formació i participació ciutadana, cirurgia menor ambulatòria i sales d’espera renovades.

A més s’ampliarà la cartera de serveis d’especialitats com a radiologia, urologia, salut mental, dermatologia i oftalmologia amb cirurgia menor ambulatòria en tots dos casos, digestiu, endocrinologia, pneumologia i medicina interna.

El Pla Funcional contempla l’establiment de dotze àrees: atenció primària, especialitzada, mèdica, quirúrgica, salut bucodental, locomotor, de la dona, salut mental, radiologia, laboratori, atenció a l’usuari i serveis generals.
L’edifici compta amb una superfície total construïda de 6.825 metres quadrats distribuïda en soterrani, planta baixa i cinc altures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 15 =