caixa popular

Sanitat inverteix 7,4 millones al Hospital Vega Baja d'Oriola

Montón ha recordat que la inversió total prevista és un 195% superior a la del període 2012-2015

Sanitat inverteix 7,4 millones al Hospital Vega Baja d'Oriola
07/06/2017 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat a Oriola que aquest Departament de Salut rebrà una inversió superior als 7,4 milions d’euros, dels quals més de 6 milions corresponen al Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries 2016-2019, una iniciativa que s’està duent a terme de manera simultània en tots els departaments de salut per a millorar els espais assistencials i els seus equipaments.

Montón ha visitat l’Hospital Vega Baixa acompanyada del gerent del departament, Miguel Elías Fayos, la directora Territorial de Sanitat a Alacant, Encarna Llinares i el diputat autonòmic, Manuel Pineda, vicepresident de la Comissió de Sanitat. En declaracions als mitjans, la consellera ha recordat que la inversió total prevista en el departament és un 195% superior a la del període 2012-2015, en el qual es van invertir 2,5 milions.

Aquest “enfortiment de la sanitat pública que implica millorar les infraestructures sanitàries per a oferir un servei de major qualitat a la ciutadania”, es divideix, en el cas d’Oriola, en 5,7 milions d’euros per a l’hospital (77% de la inversió total), que comptarà amb nou equipament hospitalari, millores de l’accessibilitat i millora de les consultes externes, i 1,7 milions per a Atenció Primària (23% de la inversió), que inclouen la construcció de dos nous centres de Salut en Rabaloche i Redován al llarg de la legislatura.

La consellera ha explicat que al llarg de 2016 ja es van invertir 1,1 milions d’euros en el departament per a millorar equipament hospitalari i millorar els centres d’Atenció Primària. Així, per a l’Hospital Vega Baixa es va adquirir un nou videogastroscopi de tecnologia punta per a realitzar endoscòpies digestives, dos ultrasons de butxaca per a Cardiologia, un monitor desfibril·lador per a la UCI, un llum per al quiròfan de cirurgia, 4 humidificadors d’oxigen per a la UCI, dues cabines de seguretat per al servei de Farmàcia, entre uns altres.

Quant a obres, va finalitzar l’ampliació i la remodelació del servei d’Urgències de l’hospital, es va condicionar la coberta de Maternitat, es va instal·lar un Grup Electrògen de 1000 Kvas i es va dur a terme la renovació dels sistemes de ventilació i aire condicionat, es van millorar els accessos per a persones amb discapacitat i es van realitzar diferents reformes en centres de salut del departament, a més d’iniciar-se les obres de construcció del centre de Salut Rabaloche.

L’import total destinat per al 2017 ascendeix a 1.019.000 euros en equipament i infraestructures més 1.000.000 destinat per a les obres del centre de Salut Rabaloche (el cost total del centre són 1,4 milions que provenen de fons PIP -Pla d’Inversió Productiva-)

En aquest exercici, l’hospital incorporarà un tub pneumàtic de transport interservicis que de forma ràpida, segura i eficaç transportarà material de laboratori, farmàcia etc. L’hospital completarà la dotació de mobiliari amb 115 llits nous. També seguirà apostant pels avanços en tecnologia amb la completa digitalització de les històries clíniques, l’adquisició de nous equips informàtics i l’actualització de programari. Així mateix, es renovarà la climatització dels centres de salut del departament. Finalment, destaca l’adaptació del pati interior, un espai obert per a l’ús dels pacients de la Unitat de Salut Mental infantil, unitat de referència per a tota la província d’Alacant i Murcia, que servisca com a complement terapèutic.

Tecnologia per al tractament i diagnòstic oncològic

La consellera ha explicat que el departament de Salut d’Oriola disposarà a més d’un nou TAC de 64 corts, valorat en 500.000 euros i un mamógraf valorat en 280.000 euros, per a millorar l’atenció, el tractament i el diagnòstic dels malalts oncològics.

Aquesta inversió, que ascendeix a 780.000 euros, és fruit de la donació de quasi 30 milions d’euros als hospitals i centres sanitaris de la Comunitat Valenciana per a adquirir equipament d’última generació amb el qual fer front al càncer per part de la Fundació Amancio Ortega.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + divuit =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios