25n
25N
25N

Sanitat inicia la implantació del nou model de targeta sanitària individual

30/06/2016 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha presentat el nou model de targeta sanitària individual la implantació del qual s’iniciarà hui en tota la Comunitat Valenciana.

Este nou model, que inclou per primera vegada el Codi d’Identificació Personal del Sistema Nacional de Salut (CIPSNS) , un identificador únic estatal per a cada ciutadà, ofereix majors garanties de suport tècnic per a assegurar la continuïtat de l’assistència sanitària independentment de la comunitat autònoma en què es trobe l’afectat.

Així mateix, el nou model minimitza qualsevol possible error a l’hora d’identificar al pacient ja que es tracta d’un codi únic i tot el procés es fa de forma automàtica (a través de lectors de codis de barres) , evitant haver d’introduir les dades a mà i, per tant, els errors de transcripció.

“Con la nova targeta fem un pas més per a garantir a la ciutadania el dret a la protecció de la salut sense importar on es trobe ni en quin centre siga atés. Les modificacions introduïdes fan possible la unificació de les dades existents en les targetes sanitàries de tota Espanya i aconsegueixen que este document administratiu siga interoperable en tot el Sistema Nacional de Salut, ja que permet que la lectura i comprovació de les dades siga possibles en qualsevol comunitat autònoma. Gràcies al CIPSNS els distints servicis de salut autonòmics podran realitzar un millor intercanvi d’informació sobre la població protegida”, ha indicat Carmen Montón.

Així, doncs, des d’este dijous, es realitzarà una implantació gradual del nou model de targeta conforme els centres de salut vagen esgotant la reserva de targetes velles i els ciutadans necessiten renovar les que ja tenen. L’operació no suposarà cap cost addicional ja que el preu de les noves targetes és el mateix de les targetes actuals.

“No es van a canviar les targetes sanitàries de tots els valencians i valencianes de colp, sinó que la substitució es farà de forma progressiva i en les mateixes circumstàncies que es fa actualment, és a dir, en casos com a pèrdua, robatori o deteriorament. Les targetes emeses actualment continuaran sent vàlides, no cal canviar-les si no cal ja que el nostre Sistema d’Informació Poblacional (SIP) està preparat per a funcionar amb ambdós models fins que es produïsca la substitució de totes les tarjetas”, ha explicat Montón.

Tal com ha apuntat la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha comparegut junt amb el director general d’assistència Sanitària, Rafael Sotoca, el nombre de ciutadans amb dret a targeta sanitària en la Comunitat Valenciana és en l’actualitat de 4.650.404 (1.684.002 a Alacant, 2.415.155 a València i 551.247 a Castelló) . Anualment s’imprimixen al voltant d’un milió de targetes a l’any i s’estima que la progressió serà la mateixa durant els pròxims 4 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + vint =