25n
Orgull
Orgull

Sanitat demana a les embarassades que acudisquen a vacunar-se després d'haver-se registrat la mort de tres gestants

Sanitat demana a les embarassades que acudisquen a vacunar-se després d'haver-se registrat la mort de tres gestants

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida a les embarassades perquè acudisquen a vacunar-se el més prompte possible. D’aquesta manera, Darias ha mostrat la seua “preocupació” en la roda de premsa després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut, ja que pot ser que les dones gestants no s’estiguen presentant a la cita de vacunació per possibles reticències a rebre un fàrmac durant l’embaràs i a causa de la falta d’informació rebuda des de les autoritats sanitàries.

Aquesta crida de Sanitat a les embarassades arriba després que s’haja registrat en l’últim mes la mort de tres dones embarassades a Barcelona, Màlaga i Múrcia, segons confirmen des de la Societat Espanyola de Ginecologia.

L’última víctima va ser una dona de 40 anys que va ingressar en l’UCI d’un hospital de Cartagena després de ser diagnosticada de covid-19 i va morir a causa d’una insuficiència pulmonar greu.

Per això, des del Ministeri es destaca la importància d’immunitzar com més prompte millor a aquest grup de població i així evitar futures complicacions associades a la covid-19 i que poden tindre greus conseqüències en l’estat de salut de la mare i també del bebé.

No obstant això, les embarassades no van ser considerades dins del pla de vacunació com a grup especial de risc a pesar que diverses associacions de ginecologia i la mateixa Organització Mundial de la Salut van aconsellar prioritzar la seua immunització.

En concret, hi ha un total de 689 persones ingressades als hospitals de la Comunitat Valenciana, de les quals 11 són embarassades i dues d’elles es troben en la unitat de cures intensives.

Des de la Conselleria recorden que encara que la pacient present simptomatologia lleu, hi ha casos en els quals es requereix hospitalització perquè el personal sanitari puga fer un control més exhaustiu de la seua evolució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − deu =