25n
Orgull
Orgull

Sanitat comença a vacunar aquesta setmana a les persones joves d'entre 16 i 18 anys

L’objectiu és que els joves tornen a classe amb al menys una dosi de la vacuna

Sanitat comença a vacunar aquesta setmana a les persones joves d'entre 16 i 18 anys

La immunització dels i les adolescents de 16, 17 i 18 anys s’inicia aquesta setmana a la Comunitat Valenciana. Així ho va anunciar dijous passat la consellera de Sanitat Ana Barceló després de la reunió mantinguda amb Vicent Marzà, conseller d’Educació, per a perfilar els detalls del començament del nou curs escolar.

L’objectiu, segons ha descrit la mateixa Barceló, és aconseguir que l’alumnat major de 12 anys torne a les aules amb, almenys, una dosi de la vacuna contra la covid.

D’aquesta manera, la vacunació dels nascuts entre 2003 i 2005 s’ha avançat dues setmanes respecte al calendari de la campanya de vacunació massiva dissenyat per la Conselleria.

Des de Sanitat, s’ha explicat que aquest avanç ha sigut possible gràcies a l’augment de l’enviament de dosi per part del Ministeri de Sanitat per a compensar les vacunes que s’han administrat a les persones desplaçades.

A més, aquest increment també servirà per a suplir el dèficit de dosi que pateixen alguns territoris, com la Comunitat Valenciana, perquè en el repartiment inicial es va prioritzar la distribució a les autonomies amb una població més envellida i vulnerable.

Major incidència del virus entre els joves

L’inici de la vacunació en aquest grup d’edat era una cosa que molts experts dins de l’àmbit sanitari feia temps demanaven a les administracions públiques a causa del fort augment dels contagis entre les persones de 15 a 34 anys.

De fet, és en aquesta forqueta d’edat on es registren més de la meitat dels casos associats a brots de coronavirus en la Comunitat Valenciana.

En concret, la incidència acumulada entre els més joves al nostre territori va arribar a ser de 1555 per cada 100.000 habitants a la fi del mes de juliol. Un increment exponencial, sumat a l’augment de casos en altres franges d’edat i de la pujada de la pressió hospitalària, que va fer que la Generalitat implantarà més mesures restrictives com el tancament de l’oci nocturn i el toc de queda en 77 municipis d’1 a 6 hores del matí. Unes mesures que es prolongaran, almenys, fins al 16 d’agost.

Com saber la cita de vacunació

La Conselleria de Sanitat comunica a la ciutadania a través d’un missatge SMS el dia, hora i lloc al qual l’usuari o usuària ha d’acudir per a rebre la vacuna.

A més, aquest departament ha apostat per les noves tecnologies com una via de comunicació amb els valencians i valencianes en el context de la pandèmia i ha creat l’aplicació mòbil GVASalut. Així, a través de l’aplicació, la ciutadania també pot conéixer la seua data i emplaçament assignats entrant en l’apartat “Resum Cites”.

En aquest sentit, i amb el pretext de facilitar l’accés a la vacunació de la població en ple estiu, també s’ha oferit a la ciutadania indicar a les autoritats sanitàries les dates de les seues vacances per a evitar ser citats durant eixe període.

D’aquesta manera, cada persona susceptible a ser citada durant els mesos de juliol, agost o setembre, rep un SMS al seu dispositiu amb un enllaç a la web de Sanitat on seleccionar les setmanes en les quals no estarà disponible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 1 =