25n
25N
25N

Sanitat va administrar 93.000 dosis contra la meningitis a adolescents en 2020

Els casos es redueixen un 63,8% durant la temporada 2019-2020 respecte a l’anterior

Sanitat va administrar 93.000 dosis contra la meningitis a adolescents en 2020
24/04/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha administrat un total de 93.000 dosis contra la meningitis a adolescents l’any 2020, dins dels programes de vacunació d’aquest col·lectiu amb la finalitat de controlar aquesta malaltia.

Aquestes dades s’han donat a conéixer amb motiu de la celebració del Dia Mundial contra la Meningitis el 24 d’abril, ha detallat la Generalitat en un comunicat. Així, durant la temporada 2019-2020, en la Comunitat Valenciana s’han notificat 23 casos de meningitis, amb una taxa de 0,46 per 100.000 habitants, la qual cosa suposa una “important” disminució respecte a la temporada anterior, en la qual es van registrar 36 casos i taxa de 0,7 per 100.000 habitants.

En concret, en la temporada 2019-2020 ha destacat el serogrup B, amb 9 casos, seguit del serogrup W135, amb dos casos, i el serogrup C, amb un cas.

En 2019, la Comissió de Salut Pública, òrgan dependent del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, va acordar modificar la vacunació infantil enfront de meningococ, reemplaçant la vacuna enfront del serotip C del meningococ que s’administra a adolescents per una vacuna tetravalent que protegeix enfront dels serotips A, C, W e I.

La decisió es va adoptar després de valorar un informe elaborat pel Comité Tècnic Assessor de Vacunacions a nivell nacional en el qual s’evidencia un augment dels casos de malaltia meningocòccica invasiva en les últimes temporades epidemiològiques, fonamentalment deguts als serogrups W, I i C.

La malaltia meningocòccica afecta fonamentalment a les edats extremes de la vida (xiquets xicotets i persones més majors), però és freqüent que la font d’infecció siga des de l’adolescència, edat en la qual és “usual” trobar portadors asimptomàtics del germen.

Per aquesta raó, es va recomanar administrar una dosi de vacuna enfront de quatre dels serogrups (vacuna tetravalent conjugada enfront dels serogrups A, C, W e I), que causaven més malaltia i per als quals es disposa d’una vacuna que inclou tots els serotips i que ha demostrat una “elevada efectivitat” tant per a protegir la malaltia com per a evitar l’estat de portador.

D’aquesta manera, valora la Conselleria de Sanitat, “no sols es protegeix directament els adolescents vacunats, sinó que també es protegeix la resta de la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 8 =