caixa popular

Sanitat activa l'alerta per altes temperatures en més de 60 municipis de la Comunitat Valenciana

Sanitat activa l'alerta per altes temperatures en més de 60 municipis de la Comunitat Valenciana
07/08/2017 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat el nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39º) en algunes zones de les comarques de la Foia de Bunyol, La Canal de Navarrés, La Ribera Alta, L’Horta Sud, La Costera i La Vall d’Albaida.

L’alerta s’activa en les zones climatològiques 15, 16 i 17. Els municipis que corresponen a la zona climatològica 15 són els següents: Alboraig, Bicorb, Bunyol, Dosaigües, Macastre, Millars, Énguera, Quesa, Torís i Iàtova

La zona climatològica 16 comprén els municipis d’Alberic, Alcàsser, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alzira, Anna, Benicull de Xúquer, Benimodo, Benimuslem, Bolbait, Carcaixent, Carlet, Catadau, Xella, Énguera (poble i Est), Guadassuar, L’Alcúdia, Llombai, Massalavés, Montroi, Montserrat, Navarrés, Picassent, Real de Montroi, Sumacàrcer i Tous.

A més, la zona climatològica 17 està compresa pels municipis d’Alcàntera de Xúquer, Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, La Pobla Llarga, Llanera de Ranes, Lloc Nou del Fenollet, La Llosa de Ranes, Manuel, Novetlè, Rafelguaraf, Rotglà i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló i Xàtiva.

En concret, els municipis compresos de les zones climatològiques estan detallats en l’enllaç següent: consultar ací

La previsió per al dimarts és que es mantinguen les temperatures en aquestes zones. D’aquesta manera, en produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Sanitat posa a la disposició del ciutadà en la seua pàgina web www.sp.san.gva.es/calor tota la informació i consells d’actuació davant una possible ona de calor, i recorda el telèfon d’emergències (112) davant sospita de risc per a la salut.

Consells d’actuació enfront d’una ona de calor

Des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recomana tenir especial cura amb el sol entre les 12 hores i les 16 hores, així com l’ús freqüent de cremes protectores adequades.

D’altra banda, es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, no realitzar exercici físic intens, utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar, s’aconsella tancar les persianes, baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu, evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna, els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 20 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris