25n
25N
25N

Sanitaris es concentren a València davant les "manques" en els centres: "És hora d'invertir en salut i cures"

Sanitaris es concentren a València davant les "manques" en els centres: "És hora d'invertir en salut i cures"
29/10/2020 -

Professionals sanitaris s’han concentrat aquest dijous a les portes la Conselleria de Sanitat, a València, per a denunciar les “manques” en el sistema sanitari, reclamar un “augment significatiu” de personal i reivindicar que “és hora d’invertir en salut i cures”.

Els sanitaris s’han congregat a les 12 hores enfront de la seu de Sanitat, convocats pels sindicats CCOO i CSIF, en el marc de les mobilitzacions europees en defensa de la sanitat pública.

La secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris (FSS CCOO-PV), Rosa Atiénzar, ha denunciat que “la crisi sanitària ha evidenciat les febleses i manques del sistema sanitari a conseqüència d’anys de retallades i austeritat”.

“Els nostres hospitals, centres d’atenció primària i centres de salut pública s’enfronten amb enormes dificultats a aquesta pandèmia”, ha advertit, abans de reivindicar que, “per a poder corregir tot això, és imprescindible millorar el finançament, un nou model d’Atenció Primària i garantir un augment significatiu del personal que dote al sistema de plantilla estructural necessària”.

Atiénzar ha assenyalat a més que és “imprescindible millorar les condicions laborals i salarials del personal”. “És hora d’invertir en salut i cures, la situació del sistema sanitari públic i les necessitats de la població així ho exigeixen”, ha subratllat.

Per part seua, el portaveu de CSIF Sanitat, Fernando García, ha reivindicat “millores en l’atenció primària i atenció especialitzada” i ha assenyalat la necessitat de contractar uns 11.000 professionals de totes les categories en la Comunitat Valenciana.

García ha mostrat la “indignació” del col·lectiu. “Volem que se’ns escolte, perquè no se’ns escolta i aquesta pandèmia hem de parar-la tots”, ha emfatitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =