25n
25N
25N

Professionals sanitaris i residències de majors tindran prioritat en els test ràpids

El segon carregament de material procedent de la Xina arribarà el cap de setmana a la Comunitat

Professionals sanitaris i residències de majors tindran prioritat en els test ràpids
26/03/2020 -

Professionals sanitaris i de serveis essencials, treballadors sociosanitaris, i residents de centres de majors que presenten símptomes de patir el Covid-19 tindran prioritat en els test ràpids de detecció, que ja han començat a distribuir-se entre 12 departaments de salut de la Comunitat Valenciana. A més s’aplicaran a tots aquells malalts que reunisquen criteris d’hospitalització.

Així ho ha confirmat aquest dijous la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en roda de premsa per a explicar l’evolució de la pandèmia, en la qual ha avançat que aquest cap de setmana arribarà a la Comunitat Valenciana el segon carregament amb material.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que en la reunió d’aquest dimecres amb el Ministeri no es va abordar el repartiment d’aquests test ràpids perquè va ser una sessió monogràfica per a consensuar entre totes les comunitats els criteris de repartiment dels 300 milions amb els quals el Govern finançarà a les autonomies.

Per això, ha insistit a reclamar al Ministeri que diga “quan i quants” test ràpids arribaran a la Comunitat. Al principi, la proritat de la seua aplicació seran professionals amb símptomes i residències de majors on ja hi ha hagut casos, encara que “quan arriben més, anirem ampliant aqueix univers”, ha assegurat.

Barceló ha aclarit que l’Hospital Clínic de València encara no realitza aquests test ràpids sinó que es tracta de proves que s’apliquen al personal de l’Hospital de la Malva-rosa, que ja no ha d’anar a urgències.

SEGON CARREGAMENT

D’altra banda, ha confirmat que aqueix cap de setmana arribarà el segon carregament de material de protecció enfront del coronavirus procedent de la Xina. Sobre aquest tema, ha assenyalat, preguntada per si amb aquesta segona remesa es garanteix la protecció de tots els professionals, que la Conselleria està “constantment sol·licitant més material perquè no sabem quan s’allargarà aquesta situació”.

“Ara estem repartint tot el material del primer carregament perquè no els falte, però si faltara, continuarem exigint, com estem fent al Ministeri, que ens l’envie dins d’aqueixa gran operació que ha promés al costat de la UE”, ha apuntat.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que si els professionals detecten problemes de subministrament el que han de fer és comunicar-ho a Conselleria, que tractarà d'”arreglar aquesta situació”. No obstant això, ha apuntat que el desproveïment és “un problema global que afecta a tota la UE”.

De fet, ha comentat que la compra centralitzada que va posar en marxa Europa el passat 4 de febrer encara no s’ha rebut per diversos problemes, com que la Xina deixara de fabricar i després el tancament de fronteres, i “nosaltres fa molt temps que estem” negociant el primer carregament, ha precisat.

“Són moltes circumstàncies, lamente no haver pogut satisfer totes les necessitats del personal”, ha assenyalat Barceló, que ha recalcat que es tracta d’una situació i un procés “complicat, difícil, complex, trist i dolorós”.

Per això, ha donat les gràcies a totes les empreses que han cedit material de tota mena. Així mateix, ha recordat que hi ha un correu electrònic per a fer aquestes donacions i que quede constància administrativa.

Finalment, davant la petició de solidaritat amb Madrid, ha recalcat que els valencians “sempre han practicat” la solidaritat, però que la Comunitat “encara ha de disposar de tots els recursos perquè la corba encara pujant”. No obstant això, ha recalcat que la Comunitat, amb Madrid i la resta d’autonomies, “sempre està oberta en la mesura de les nostres possibilitats, a ajudar-los a obrir canals de comunicació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 14 =