25n
25N
25N

Els sanitaris contagiats a Espanya ascendeixen a 3.475, al voltant del 12% del total dels casos

Els sanitaris contagiats a Espanya ascendeixen a 3.475, al voltant del 12% del total dels casos
22/03/2020 -

El número total de personal sanitari que ha donat positiu en coronavirus a Espanya ascendeix a 3.475, la qual cosa suposa al voltant del 12 per cent del total dels casos registrats, que aconsegueixen aquest diumenge els 28.572.

Així ho ha posat de manifest el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, en la roda de premsa dels responsables tècnics del comité de seguiment del coronavirus a Espanya.

El doctor Simón ha tornat a intervindre en la roda de premsa després d’absentar-se en la d’aquest dissabte, després de fer-se-li la prova del coronavirus en presentar ahir alguns símptomes, encara que va donar negatiu.

Sobre la seua absència en la roda de premsa d’aquest dissabte, ha explicat que en la nit del divendres va tindre un quadre de tos, per la qual cosa “es va considerar que era important valorar si era una persona d’alt risc o no”.

No obstant això, ha aclarit que, encara que sap que “no és agradable” per a persones que “esperen dues, tres o quatre dies” per a ser diagnosticats, és una de les persones que “més contacte social té a Espanya”.

“No és el que a mi m’agrada, m’agrada que els drets siguen iguals per a tots, però en la situació actual entenc que alguns grups concrets de professionals puguen estar subjectes a aquestes situacions especials, que facen que m’hagen fet la prova amb certa rapidesa”, ha assegurat.

D’altra banda, en referència al personal sanitari, ha ressaltat que són “herois” que “normalment actuen més en l’ombra” però que ara mateix “estan demostrant que s’exposen i que donen tot perquè aquesta malaltia es controle”. “En aquesta epidèmia s’està posant de manifest algunes consideracions sobre els grups d”herois’ que tenim en la nostra societat”, ha subratllat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − catorze =

caixaontinyent
paterna