25n
25N
25N

Els sanitaris contagiats a la Comunitat ascendeixen a 378, 60 d'ells en el departament d'Alacant

Els sanitaris contagiats a la Comunitat ascendeixen a 378, 60 d'ells en el departament d'Alacant
23/03/2020 -

La Comunitat Valenciana registra un total de 378 professionals sanitaris contagiats per coronavirus i “la pressió més gran assistencial” a l’Hospital General de València, en ser el que més població i residències atén, segons ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en el balanç diari.

Per províncies, la majoria de casos positius en treballadors sanitaris es donen a València i Alacant, amb 161 i 160, respectivament, enfront dels 57 de Castelló, des de l’inici de la pandèmia i amb xifres actualitzades a aquest dilluns.

Dins del desglossament per departaments, el d’Alacant té el nombre més gran de sanitaris contagiats, amb 60, seguit en aquesta província per Dénia (25), Elx (24), la Vila Joiosa (18), Alcoi (10), Elda (10), Alacant Sant Joan (6), Orihuela (3), Torrevieja (3) i Elx-Crevillent (1).

A València, l’Hospital General suma 29 positius en treballadors, per davant del Doctor Peset (23), Requena (20), Sagunt (19) La Ribera (18), Arnau-Llíria (16), La Fe (14), Clínic (9), Xàtiva-Ontinyent (7), Manises (5) i Doctor Moliner (1).

I a Castelló hi ha 28 en el General, 21 a la Plana, 5 en el Provincial, 2 a Vinaròs i 1 en La Magdalena. En la resta de departaments sanitaris de la Comunitat no hi ha cap treballador contagiat, com és el cas de la Pedrera, Pare Jofré, Mislata o el Centre de Transfusions.

Preguntada per la necessitat de reforç de personal, la titular de Sanitat ha remarcat que “la pressió no s’està donant als hospitals com en les residències de majors”, on sí que és necessari augmentar la plantilla. Per tant, els nous treballadors que es contracten aniran a “els hospitals amb algunes tensions”.

Entre ells, Barceló ha ressaltat el cas del General de València, en ser el que més pressió suporta per l’elevada població a la qual atén (366.000 pacients) i el que té més residències sota la seua gestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + dotze =

Valencia activa
bombers
Valencia activa