25n
25N
25N

Sanitat i les CCAA aplicaran mesures correctives per a garantir l'adequat procés de vacunació

Sanitat i les CCAA aplicaran mesures correctives per a garantir l'adequat procés de vacunació
28/01/2021 -

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes signaran aquest dijous, en el si del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), l’Acord sobre l’aplicació de l’estratègia de vacunació enfront de la Covid-19 a Espanya’, en el qual s’assenyala que s’aplicaran les mesures correctives necessàries per a garantir l’adequat procés de vacunació.

En concret, segons l’esborrany del text, i al qual ha tingut accés Europa Press, s’extremarà el seguiment, anàlisi i control de l’aplicació de l’Estratègia, evitant qualsevol desviació, detectant, si escau, l’ús indegut de les vacunes i aplicant les mesures preventives i correctives que resulten necessàries per a garantir que els processos de vacunació es duen a terme d’acord amb els acords en aquesta estratègia.

Així mateix, en el document, en el qual es recorda que és la Unió Europea la responsable de signar els contractes amb les companyies farmacèutiques, se subratlla que el compliment efectiu de l’estratègia de vacunació és una “obligació que incumbeix a tots”, tant als poders públics com a la ciutadania.

Segons l’estratègia, en la primera etapa de vacunació es prioritzen als residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones majors i amb discapacitat; al personal sanitari de primera línia; a un altre personal sanitari i sociosanitari; i a les persones amb discapacitat que requereixen intenses mesures de suport per a desenvolupar la seua vida (grans dependents no institucionalitzats). A més, en l’última actualització, es va acordar començar a vacunar a les persones de 80 i més anys en el menor termini de temps possible i en funció de la disponibilitat de dosi.

“No es tracta només d’una qüestió de responsabilitat, sinó també de solidaritat amb la població més vulnerable i amb els qui experimenten una major exposició al virus. Seguir fidelment les indicacions d’aquesta estratega, que són les que ens han donat els experts sobre la base de criteris científics i ètics, constitueix la millor garantia per a aconseguir superar amb rapidesa i eficàcia la pandèmia i, per això, no són admissibles ni dreceres ni desviacions indegudes respecte del que entre tots hem acordat”, postil·la el text que serà aprovat aquesta vesprada.

Així mateix, Sanitat i les comunitats autònomes reafirmen la seua posició que l’estratègia de vacunació és el “millor mecanisme” per a afrontar el procés a Espanya, ja que és un pla “únic” i està basat en criteris tècnics, ètics i científics, si bé es continuarà treballant de manera conjunta i coordinada per a anar actualitzant-la i definint nous grups a vacunar, i perquè el registre de vacunació es desenvolupe i actualitze de manera efectiva.

De la mateixa manera, el Ministeri, presidit ja per Carolina Darias, i els responsables de les diferents conselleries de Sanitat ratificaran aquest dijous que la coordinació, col·laboració, lleialtat i transparència són principis clau per a l’èxit del procés de vacunació i la consecució dels objectius plantejats.

Finalment, el text que s’aprovarà destaca la necessitat d’adoptar les decisions que corresponguen per a comptar amb els mitjans i les capacitats necessàries per a afrontar les següents etapes del procés de vacunació, que vindran determinades per l’aprovació de noves vacunes, l’increment en l’arribada de dosi al nostre país i l’extensió de la població diana a la qual administrar-la.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 15 =