25n
Orgull
Orgull

Sanitat estudia solucions a les incidències del nou contracte de transport sanitari

Sanitat estudia solucions a les incidències del nou contracte de transport sanitari
29/08/2018 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública estudia solucions a les incidències que s’han produït durant el primer mes d’execució del nou contracte de transport sanitari, una qüestió que ha analitzat aquest dimarts en una reunió amb els gerents dels departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

Segons destaca el departament que dirigeix Ana Barceló en un comunicat, es tracta de “la primera vegada en molts anys” que Sanitat aborda la situació de l’Atenció Continuada, després del que barreja “diverses solucions per al conjunt de reivindicacions laborals, funcionals i estructurals que han aflorat en els últims mesos en relació amb la mateixa”.

El nou contracte “representa un canvi, tant en el tipus de contracte com en les prestacions incloses”, per la qual cosa els responsables han analitzat quines són les necessitats en l’Atenció Continuada en cada departament i com el nou contracte permet atendre-les.

L’anàlisi s’ha realitzat “departament per departament”, per a conéixer l’impacte del nou contracte i com han funcionat les solucions en els quals s’han produït modificacions, expliquen des de la Conselleria.

A més dels gerents, en la trobada en la seu a València han participat la sotssecretària de la Conselleria, Isabel Castelló; la directora general d’Assistència Sanitària, María Amparo García, i la Directora General de Recursos Humans, Carmen López, juntament amb les adreces mèdiques i d’infermeria d’Atenció Primària.

CRÍTIQUES DE METGES I SINDICATS

La setmana passada, el Col·legi de Metges de València va defensar la urgència que la Conselleria de Sanitat establira un pla de transports “adequat, segur i eficient” per a cobrir l’atenció domiciliària d’atenció primària en tota la geografia, ja que considera que les solucions que s’han posat fins ara són “pegats”.

En la mateixa línia, UGT PV exigia a Sanitat que solucionara el problema generat pel trasllat del personal per a atendre a les urgències extrahospitalàries, ja que advertia que, amb el nou contracte, “queden fora d’elles els efectius que acudeixen a atendre als pacients als domicilis”.

També a nivell sindical, el Sindicat Mèdic (CESM-CV-SAE) expressava la seua confiança en què la Conselleria solucionara el problema del transport a les urgències extrahospitalàries en 15 dies, després de mantenir una reunió amb l’adreça d’Assistència Sanitària i de Recursos Humans per a abordar el “caos” existent en aquesta qüestió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =