25n
25N
25N

Sanitat posa a disposició el resum del Pacient Europeu per a millorar l'atenció mèdica en viatges

Sanitat posa a disposició el resum del Pacient Europeu per a millorar l'atenció mèdica en viatges
09/05/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels ciutadans de la Comunitat Valenciana el Resum del Pacient Europeu (EU Patient Summary), amb l’objectiu de millorar l’assistència sanitària no programada en persones que viatgen fora d’Espanya i en europeus atesos en la Comunitat.

Aquest document s’ha presentat en el marc de la commemoració el 9 de maig del Dia d’Europa i es pot obtenir a través de la pàgina web de la Conselleria de Sanitat, en l’apartat d’Història de Salut Electrònica del pacient, on es recull la informació clínica més significativa dels episodis de salut o assistència rebuda, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El resum assistencial recull la informació clínica del pacient, la qual cosa permet als professionals sanitaris obtenir informació “rellevant” que pot resultar “molt útil i imprescindible” a l’hora de l’atenció mèdica, en concret en casos d’urgències o assistència no programada.

La directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient, María Llanos Cuenca, ha ressaltat que la Comunitat Valenciana i Andalusia seran les primeres a posar en marxa aquest servei assistencial, que s’ha implementat dins d’una infraestructura tecnològica. D’aquesta manera, s’assegura el control de dades, la confidencialitat i el mateix pacient podrà conéixer quins professionals sanitaris han consultat les seues dades, ha afegit.

El servei s’ha implementat dins de la infraestructura tecnològica del Sistema HCDSNS (Història Clínica Digital del Sistema Nacional de Salut) i de l’eHealth Digital Services Infrastructure del servei My Health @ EU de la Unió Europea, com a part del programa CEF (Connecting Europe Facility) per a e-Salut.

“Aquesta iniciativa forma part del nostre compromís a oferir als pacients un major accés a la seua informació clínica i d’una major transparència, sempre amb la garantia de la confidencialitat de la informació”, ha destacat.

HISTÒRIA DE SALUT ELECTRÒNICA

L’usuari del sistema sanitari pot accedir al portal de la Història de Salut Electrònica a través de la web de la mateixa Conselleria i des de l’App GVA+Salut amb certificat digital o a través de cl@ve.

En aquest portal es poden trobar tant els informes de la història clínica oferits per la Conselleria de Sanitat, com els informes generats en qualsevol punt de la xarxa pública sanitària, independentment de la comunitat Autònoma en la qual s’haja prestat l’assistència, disponibles en la Història Clínica Digital del Sistema Nacional de Salut (HCDSNS).

Així, el pacient pot accedir a la història clínica resumida o a un resum de l’historial clínic dels centres d’atenció primària, l’informe d’urgències, alta d’hospitalització, consultes externes, cuidats d’infermeria, resultats de proves de laboratori, resultats de proves d’imatge i, des del mes de maig de 2020, els informes d’incapacitat laboral temporal, amb els comunicats de baixa, d’alta i de confirmació.

Finalment, l’usuari pot bloquejar els informes que la persona no vol que siguen accessibles pels professionals sanitaris d’altres comunitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 3 =