25n
25N
25N

Sanitat reorganitza i intensifica les mesures de suport psicològic a professionals impulsades en la primera ona de la pandèmia

Seguiment individual, grups en línia per a maneig de l’estrés, autocures i regulació emocional són alguns dels recursos

Sanitat reorganitza i intensifica les mesures de suport psicològic a professionals impulsades en la primera ona de la pandèmia
22/01/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reorganitzat i intensificat les mesures de suport psicològic preparades i impulsades per les Unitats de Salut Mental en tots els departaments de salut durant la primera ona de la pandèmia.

Segons la directora general d’Assistència Sanitària, Mariam García Layunta, “som conscients de la situació i, per això, volem posar tots els recursos a la disposició dels professionals que ho necessiten”. La responsable sanitària ha recordat que “aquests programes i accions no s’han arribat a desactivar durant els mesos d’estiu i continuen estant a la disposició dels professionals”.

D’aquesta manera, conscient de la situació d’estrés i ansietat que refereixen els professionals per la magnitud i durada de la pandèmia, Sanitat ha intensificat accions i programes de suport, tant en Atenció Primària com als hospitals.

Aquestes accions inclouen des de facilitar telèfons de contacte i adreces de correu electrònic per a sol·licitar suport directe brindat per un professional, a intervencions directes i de seguiment individual en alguns casos en les àrees COVID, o grups en línia per al maneig de l’estrés, a més de cartelleria i difusió de documents i infografies sobre autocura i regulació emocional.

Tal com ha recordat la Directora General, durant els mesos d’estiu aquests programes i accions no s’han arribat a desactivar i continuen estant a la disposició dels professionals.

Així mateix, en la situació actual de la pandèmia, s’incrementarà l’esforç en la seua difusió i accessibilitat perquè puguen ser utilitzats per tots els professionals de la sanitat que ho requerisquen.

En aquest sentit, la directora general de recursos humans, Carmen López Delgado, indica que durant el mes de febrer els equips de suport psicològic s’incrementaran en 40 professionals, que juntament amb els 82 que van ser contractats anteriorment, “suposen un reforç per a promoure una adequada protecció de salut del personal que integra el sistema sanitari valencià”.

Per part seua, l’Oficina de Salut Mental de la Conselleria ressalta el compromís dels professionals de la xarxa pública d’atenció a la salut mental que desenvolupen aquests programes “mostrant un elevat nivell d’iniciativa i creativitat.

Sabent adaptar-se a unes circumstàncies que ens eren desconegudes i sense deixar d’atendre la ja demanda que tenen els serveis. Quan tot això passe, mantenir la cura i el suport als professionals hauria de ser un dels grans aprenentatges d’aquesta pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =