25n
25N
25N

Sanitat regula la comunicació entre metge i família i entre el pacient i els seus afins

Els familiars podran entregar al SAIP els objectes personals que necessite el malalt

Sanitat regula la comunicació entre metge i família i entre el pacient i els seus afins
01/04/2020 -

La Conselleria de Sanitat informarà de l’evolució del pacient ingressat amb coronavirus al portaveu que designe la família, habilitarà un horari perquè puguen comunicar-se entre ells, així com un espai per al lliurament dels estris personals que requerisca el malalt amb Covid durant la seua hospitalització.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat, en la roda de premsa diària sobre l’evolució del coronavirus, que aquestes són les principals mesures que inclou el protocol de comunicació que s’està ultimant per a garantir la informació sobre aquells pacients que no disposen dels seus propis dispositius o no tinga l’autonomia suficient per a comunicar-se.

Així, ha recalcat que el seu departament és conscient que la comunicació és “essencial” entre metges i familiars, però també entre el mateix pacient amb els seus afins per a la seua recuperació. Per això, el protocol estableix dos circuits de comunicació: un entre metge i família i un altre per a regular la comunicació entre pacient i família.

D’aquesta manera, per a aquells pacients que no disposen de dispositius o no estiguen en condicions d’emprar-los la família haurà de designar un únic portaveu i proporcionar un telèfon de contacte. Un metge o infermer serà l’encarregat de contactar amb aquest portaveu per a proporcionar-li una informació “bàsica” sobre l’estat i evolució del pacient.

“Hi haurà un únic portaveu familiar al qual s’informarà, no a varis, i per a garantir la protecció de dades no s’atendran anomenades”, ha explicat. Així mateix, s’establirà un horari i la freqüència de crides que estaran permeses entre el pacient ingressat i els seus familiars.

D’altra banda, el Servei d’Atenció d’Informació al Pacient (SAIP) serà l’encarregat de recollir els objectes personals que necessite el malalt, ja siguen estris de condícia, llibres, o fotos dels néts, durant la seua hospitalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + vint =