25n
25N
25N

Sanitat ha reforçat la plantilla amb més de 9.000 contractes, fins al moment, per a fer front al coronavirus

L’objectiu és garantir el reforç de la plantilla de les institucions sanitàries per a poder oferir una resposta adequada en tot moment

Sanitat ha reforçat la plantilla amb més de 9.000 contractes, fins al moment, per a fer front al coronavirus
16/07/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha reforçat la plantilla de les institucions sanitàries amb més de 9.000 contractacions, fins al moment, amb la finalitat de continuar garantint una adequada atenció sanitària durant la pandèmia.

Aquest dijous, s’ha informat de manera detallada als representants sindicals en taula sectorial de les mesures adoptades per la Conselleria en matèria de personal, tant en el referit a les contractacions realitzades des de l’inici de la pandèmia com cúmuls de personal per a fer front als moments més aguts de la crisi del coronavirus, com aquelles contractacions que s’han realitzat per a poder garantir que es compatibilitze l’assistència amb el descans del personal sanitari.

D’aquesta manera, les contractacions que s’han realitzat per a fer front a la covid-19 durant aquests mesos ascendeixen a un total de 5.578, que s’han prorrogat fins al pròxim 30 de novembre de 2020, deixant oberta la possibilitat que aquesta pròrroga s’estenga en el temps si la situació l’aconsella.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “garantim així, en cas d’un possible repunt, que els serveis assistencials estan preparats per a oferir una resposta adequada a les necessitats assistencials de la població”.

Els reforços s’han dut a terme seguint una sèrie de línies estratègiques per a fer front a la COVID-19 en diferents àmbits d’actuació, principalment, la plantilla dels centres d’atenció primària. Aquests centres ja han sigut reforçats amb un total de 1.008 professionals amb l’objectiu de dur a terme la identificació i contenció precoç de fonts de contagi i mesures de protecció col·lectiva.

Reforços per a facilitar la volta a la normalitat

La consellera ha destacat que “la Conselleria de Sanitat està realitzant un gran esforç amb la finalitat de facilitar i accelerar la recuperació com més prompte millor de la normalitat a nivell assistencial”.

Així mateix, durant el procés de desescalada s’han reforçat les plantilles dels centres hospitalaris, amb la finalitat de dotar de personal als hospitals de campanya i hotels medicalitzats en cas de necessitat. D’altra banda, s’ha consolidat la prestació de serveis pel personal resident en últim any de formació sanitària especialitzada, una vegada finalitzada la mateixa, i s’ha reforçat salut mental.

D’altra banda, s’ha enfortit la plantilla per a atendre les necessitats d’efectius derivats del període vacacional amb la finalitat de garantir el gaudi del descans del personal. Per a això, en el marc del Pla de Vacances s’ha procedit a la contractació de 3.437 professionals: 354 a la província de Castelló, 999 a la província d’Alacant i 2.038 a la província de València.

Respecte al Pla de Reforços, ja s’han formalitzat 162 contractes: 34 a la província de Castelló, 37 a la província d’Alacant i 91 en la de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa