25n
25N
25N

Sanitat recomana no consumir productes de 'Sabores de Paterna', distribuïts en la Comunitat Valenciana

Jesús Prieto - Europa Press

Sanitat recomana no consumir productes de 'Sabores de Paterna', distribuïts en la Comunitat Valenciana
11/09/2019 -

La Comunitat Valenciana, Andalusia, Castella i Lleó, Extremadura, Catalunya, Madrid, Navarra i Cantàbria, són les comunitats autònomes on han sigut distribuïts els productes retirats de ‘Sabors de Paterna’, i que “encara no han sobrepassat la data de consum”, segons ha informat aquest dimecres l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, que ha recomanat a les persones que en el seu domicili tinguen algun producte d’aquesta marca s’abstinguen de consumir-los i el retornen al punt de venda.

En la distribució també figura una ciutadana alemanya que va adquirir el producte per a consum propi, segons informa l’actualització de l’alerta del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), donada a conéixer aquest dimecres després de la notificació traslladada per les Autoritats Sanitàries de la Comunitat Autònoma d’Andalusia.

Aquesta informació ha sigut transmesa pel Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) als punts de contacte de la Xarxa d’Alerta de les comunitats autònomes, que estan procedint a la retirada dels productes.

També s’ha notificat a la resta d’Estats membres a través de la xarxa d’alerta europea (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) com a ‘informació per a atenció’, a aquest efecte que es puga realitzar l’adequat seguiment d’aquesta alerta.

No obstant això, mantenen que, “amb la informació disponible”, no s’ha confirmat cap cas humà de listèria associat a aquesta alerta. No obstant això, l’AESAN recomana, en el cas d’haver consumit aquest producte i presentar alguna simptomatologia compatible amb listeriosis, acudir a un centre de salut.

Aquest dissabte Sanitat ordenava la retirada del mercat de tots els productes de l’empresa gaditana a causa de l’alerta alimentària per listeriosis “en aplicació del principi de precaució”. Motiu pel qual, l’empresa que ha de retirar del mercat totes les existències del producte de qualsevol naturalesa “i indicar als seus clients l’ordre de no vendre aquests, havent d’acreditar-li les quantitats en existències i el compromís de no comercialització”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

torrent