25n
25N
25N

Sanitat recomana celebrar a porta tancada el València-Atalanta i el València Basket-Palermo

Sanitat recomana celebrar a porta tancada el València-Atalanta i el València Basket-Palermo
03/03/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha informat que, al costat de les comunitats autònomes i amb el Consell Superior d’Esports, s’ha acordat celebrar a porta tancada tots aquells esdeveniments esportius que vagen a suposar l’afluència de gran quantitat d’aficionats procedents dels països considerats com a zones de risc del nou coronavirus, com Corea del Sud, el Japó, la Xina, l’Iran, Singapur i les regions del nord d’Itàlia: Llombardia, Veneto, Piemont i Emília Romana.

Així, i amb motiu del brot del nou coronavirus a Itàlia i els més de 150 casos d’infecció registrats a Espanya, s’ha acordat recomanar que se celebren sense afició el partit de València Basket contra l’Olímpia de Milà, el 5 de març, el València CF contra l’equip italià Atalanta de Bèrgam, el 10 de març, el Getafe CF contra l’Inter, el 19 de març, mateix dia en què es disputarà l’eurocup femenina de Girona contra el Venezia.

Precisament aquesta mesura és la que s’ha acordat a les regions del nord d’Itàlia on totes les competicions esportives se celebren a porta tancada. No obstant això, el ministre ha informat que aquells esdeveniments esportius que requerisquen processos de classificació internacional i que no vagen a desplaçar a Espanya a un conjunt important d’aficionats de zones de risc se celebraran sense necessitat que siga a porta tancada com, per exemple, una competició de tennis de taula en la qual acudeixen deu esportistes italians.

“Aquests casos es poden celebrar sense necessitat que siga a porta tancada perquè es pot identificar i fer un seguiment a tots els que acudisquen”, ha dit Illa, per a informar que no s’aconsella celebrar aquells esdeveniments esportius no professionals contra equips que vinguen de les zones de risc. Aquestes recomanacions no afecten per a la resta d’esdeveniments esportius.

ES CANCEL·LARAN ELS CONGRESSOS I ESDEVENIMENTS MÈDICS

Així mateix, el ministre de Sanitat ha informat que s’ha acordat aconsellar cancel·lar tots els congressos, seminaris i cursos mèdics perquè, tal com ha assenyalat el ministre de Sanitat , Espanya, “els necessita el màxim possible aquests dies”, en els quals s’estan confirmant els casos de coronavirus.

“Necessitem que estiguen disponibles perquè pot haver-hi una necessitat de convocar-los de manera urgent i perquè existeix un risc de contagi”, ha postil·lat el ministre, per a recordar que el col·lectiu mèdic ja ha mostrat el seu suport a aquesta iniciativa, demostrant així el seu “alt valor” deontològic.

Dit això, Illa ha recordat que a Espanya s’està en “fase de contenció” i que es podrà “contindre el coronavirus” gràcies a les mesures de detecció precoç dels casos, per la qual cosa ha negat que, ara com ara, es vagen a implantar altres com, per exemple, el tancament dels col·legis. Finalment, ha informat que els set casos greus de coronavirus que romanen en l’UCI estan “estables” i que “tots” tenien patologies prèvies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 8 =