25n
25N
25N

La sanitat pública valenciana es reforça davant la crisi del Covid-19

El Consell ha aprovat importants mesures per a evitar un col·lapse de la sanitat valenciana

La sanitat pública valenciana es reforça davant la crisi del Covid-19
23/03/2020 -

El Covid-19 està afectat a tot un país. Aquesta pandèmia global augmenta, cada dia, el nombre de nous casos de contagi i, en alguns punts, ha posat en escac al sistema sanitari. Per això, a la Comunitat Valenciana, el Consell treballa per a aplicar mesures que enfortisquen la sanitat pública per a poder fer front a tots els escenaris possibles. Així, a més de posar en marxa el número 900 300 555 o activar un autotest a la web de la conselleria de Sanitat amb l’objectiu d’informar la ciutadania sobre el coronavirus, i evitar desplaçaments innecessaris, també s’han sumat altres mesures de reforç sanitari.

En aquest sentit, i després de l’augment de casos a la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, va anunciar no només la suspensió de vacances i permisos del personal sanitari – excepte per a dones embarassades – per a comptar amb tot el personal possible, sinó també l’obertura d’una borsa perquè aquells professionals jubilats o titulats sense especialitat puguen incorporar-se per a combatre el coronavirus.

Aquesta borsa, que està oberta des de divendres passat, 20 de març, té com a objectiu nodrir de personal sanitari als diferents hospitals del territori valencià per a comptar amb una major capacitat de resposta, “evitant que es col·lapse el sistema valencià de salut”.

A aquestes accions, se li sumen altres iniciatives com la supressió de la caducitat de les targetes SIP o la pròrroga de receptes per a evitar els desplaçaments de la població als diferents centres de salut. En aquest sentit, Barceló també va anunciar que per als qui necessitaren fàrmacs hospitalaris es posaria a la disposició de la ciutadania la possibilitat d’acostar els medicaments o al domicili del pacient o al seu centre de salut.

Les últimes mesures que s’han donat a conéixer ha sigut tant l’habilitació d’una zona de l’antiga Fe, com de la construcció de tres hospitals de campanya. “La situació, en aquests moments, és de garantia assistencial hospitalària i està funcionant adequadament el sistema de salut valencià, que està demostrant el seu potencial, sobretot, gràcies als professionals sanitaris, que estan treballant intensament”. No obstant això, “aquesta intervenció es durà a terme per a ampliar el nombre de llits per si foren necessaris”, explicava el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Així, en primer lloc, es preveu que, per a finals d’aquesta setmana, la zona habilitada de l’antic hospital La Fe estiga preparada per a acollir un total de 76 llits. I és que, amb tres torns de 8 hores cadascun, les obres habilitaran aquesta àrea, pertanyent a l’antiga Escola d’Infermeria, amb totes les garanties de seguretat i higiene.

D’altra banda, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ja ha formalitzat el contracte per a alçar tres hospitals de campanya que, en el seu conjunt, comptarà amb 1.100 places – 500 a València, 400 a Alacant i 200 a Castelló –. Així, mentre la meitat de tots aquests llits estaran disponibles en dues setmanes, caldrà esperar un mes per a arribar a la totalitat de places.

Els tres centres provisionals seran construccions prefabricades i desplegables que estaran connectades entre si mitjançant túnels completament aïllats de l’exterior. D’aquesta manera, el de València se situarà en una parcel·la pròxima a l’Hospital La Fe; el d’Alacant se situarà a l’aparcament contigu a l’Hospital General; i, finalment, en el cas de Castelló, es crearà en els espais disponibles entre els voltants dels seus dos grans hospitals.

Aquestes instal·lacions “podran ser utilitzades de nou per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències” quan aquesta crisi sanitària passe. De moment, es preveu que els contagis per coronavirus continuaran pujant al llarg d’aquesta setmana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

bombers
Valencia activa