25n
25N
25N

Sanitat proposa al comité de vaga dels MIR un Fòrum de Negociació Autonòmic amb representació de tots els sindicats

Les retribucions fixes i periòdiques del personal en formació en la Comunitat Valenciana són de les més altes del SNS

Sanitat proposa al comité de vaga dels MIR un Fòrum de Negociació Autonòmic amb representació de tots els sindicats
31/07/2020 -

La Direcció General de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha mantingut una reunió amb el comité de vaga dels Metges Intern Residents (MIR) de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat de dialogar sobre aquells aspectes relacionats amb les condicions laborals d’aquest col·lectiu.

La Conselleria de Sanitat s’ha compromés a continuar analitzant i debatent les reivindicacions plantejades pel personal MIR en l’àmbit d’un Fòrum de Negociació de caràcter autonòmic, en el qual estaran totes les organitzacions sindicals en proporció a la representació obtinguda en les últimes eleccions sindicals.

La conselleria ha manifestat des d’un primer moment la seua voluntat d’aconseguir acords, obrir un espai de diàleg i dirigir les reivindicacions cap a un marc legal que oferisca seguretat jurídica.

En relació amb el contingut de les demandes, en el transcurs de la reunió, s’ha informat que moltes de les reivindicacions plantejades pel comité de vaga, es troben ja recollides en la normativa vigent, mentre unes altres corresponen a l’àmbit competencial de l’Administració de l’Estat (Reial decret 1146/2006, de 6 d’octubre, pel qual es regula la relació laboral especial de residència per a la formació d’especialistes en Ciències de la Salut).

Finalment, aquelles demandes que entren dins del marge de la competència autonòmica de la Comunitat Valenciana seran tractades en l’àmbit del Fòrum de Negociació Autonòmic.

La Conselleria ha oferit aquestes línies de millora amb l’objectiu d’arribar a un punt de trobada en el marc d’una negociació de bona fe.

Majoria de reivindicacions reconegudes en la Comunitat

En la Comunitat Valenciana, la major part de les reivindicacions que es plantegen ja estan reconegudes, com és tot el relatiu a cotitzacions del salari.

La jornada laboral ordinària màxima del personal MIR està establida en 37,5 hores, amb un període de descans obligatori i un sistema de cotització de les hores de guàrdia mèdiques. De fet, el personal cotitza per la totalitat de retribucions que percep per tots els conceptes, incloses les hores de guàrdia.

Així mateix, quant a la jornada laboral, el personal MIR compta amb un règim de treball de jornada ordinària- jornada complementària, igual que el personal estatutari, per la qual cosa no hi ha hores extres.

En relació amb els drets reconeguts en el Pla d’Igualtat de la Conselleria de Sanitat, ja en acord de 2019 s’inclou als MIR de la mateixa manera que succeeix amb la resta del personal estatutari.

Per això, les condicions de treball, quant a jornada i garantia del descans, es troben entre les millors del Sistema Nacional de Salut, ja que van equiparades al personal estatutari.

Quant a l’aplicació de protocols de prevenció de riscos del treball o de pagament de la totalitat del salari, incloses les guàrdies, estan equiparats al personal estatutari d’aquesta comunitat autònoma.

Retribucions de les més altes del SNS

Les retribucions fixes i periòdiques del personal en formació en la Comunitat Valenciana són de les més altes del SNS. En aquest sentit, el preu de l’hora de guàrdia del personal MIR se situa quasi en la mitjana del Sistema Nacional de Salut. A més, l’hora de guàrdia de dissabte, diumenge o festiu està per damunt d’aqueixa mitjana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 14 =