Sanitat reafirma el seu compromís amb una cultura de la salut "sostenible" i lligada al progrés "humà"

Sanitat reafirma el seu compromís amb una cultura de la salut "sostenible" i lligada al progrés "humà"
05/11/2018 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha recordat aquest dilluns que el seu departament està compromés amb una ‘cultura de la salut’, que està “estretament lligada al medi ambient, al desenvolupament sostenible i al progrés, no solament econòmic, sinó també humà”.

Durant la inauguració de la II Jornada Xarxa Salut sobre ‘Turisme saludable i sostenible’, que ha tingut lloc a l’Alfàs del Pi (Alacant), Barceló ha explicat que les polítiques de sostenibilitat afecten a tots els aspectes de la societat, incloses la sanitat i la salut pública.

En un comunicat, la consellera ha recordat que en 2050, Espanya serà el país més envellit del món després de Japó i afectarà per complet a la piràmide demogràfica, a l’estructura econòmica, a la capacitat de desenvolupament de la societat i als sistemes de salut. “Per açò, hem de treballar ja per estendre els hàbits saludables, la millora en l’alimentació, la pràctica esportiva i, sobretot, fomentar el que s’ha donat a cridar envelliment actiu”.

Al seu judici, “totes les administracions, treballant conjuntament, podem contribuir a generar una cultura de la salut en la qual l’esport, els hàbits saludables o els entorns sense contaminació contribuïsquen a millorar la nostra salut i el nostre benestar”.

En la seua al·locució, davant representants de diferents municipis de la Comunitat, la titular de Sanitat ha assegurat que la sostenibilitat és un “dels grans reptes del futur”. Per això, ha dit: “Hem de regir l’activitat pública amb criteris mediambientals i de sostenibilitat, amb una economia que garantisca els recursos naturals, un cicle de consum que no afavorisca l’agressivitat, sinó la reutilització, o un progrés que respecte el paisatge i l’entorn natural”.

A açò ha afegit que cal perseguir “una transició energètica que tinga per objectiu la generació d’energia neta, unes ciutats que combaten la contaminació, les emissions i el canvi climàtic, un urbanisme que recupere els espais públics i afavorisca la mobilitat sostenible i unes societats que generen hàbits saludables en l’alimentació, en l’esport o en el consum”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 8 =

sagunt a escena 2019
turismo salou