25n
25N
25N

Sanitat ultima un procediment perquè farmàcies porten medicaments a domicili a persones vulnerables

Sanitat ultima un procediment perquè farmàcies porten medicaments a domicili a persones vulnerables
31/03/2020 -

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat aquest dimarts que el seu departament està ultimant un procediment perquè les farmàcies valencianes puguen portar medicaments a domicili a persones incloses en els col·lectius més vulnerables al coronavirus o amb mobilitat reduïda.

Així ho ha indicat en la compareixença diària per a informar de l’evolució del coronavirus, on ha especificat que, amb aquesta mesura, es tracta d’evitar desplaçaments i risc de contagi amb aquest col·lectiu.

En aquest context, ha agraït al Consell General de Farmacèutics la seua col·laboració i la “immensa labor” que duran a terme per a materialitzar aquesta iniciativa, de la qual en pròxims dies es facilitaran més detalls del seu funcionament.

D’altra banda, Barceló ha afirmat que no han rebut cap notificació del Ministeri de Sanitat sobre la possibilitat d’ús de les UCI de la Comunitat Valenciana per part d’altres comunitats autònomes que puguen necessitar ajuda. Així, ha incidit en què ni oficial ni oficiosament els han traslladat que això puga produir-se.

Fins hui, la Comunitat Valenciana té 351 pacients ingressats en Unitats de Vigilància intensiva i 245 llits lliures de crítics, totes elles amb respiradors, amb el que el percentatge d’ocupació se situa en el 68 per cent (el 63% aquest dilluns).

Per tant, ha dit que la Comunitat Valenciana estaria en “disposició” de poder prestar aqueixa ajuda, encara que també ha apuntat que és necessari veure l’evolució dels contagis i esperar a les dades del pic. “Ajudarem o estarem en disposició, si podem, de ser solidaris amb aquella comunitat que ens ho sol·licite”, ha dit.

En aquesta línia, i amb els llits d’UCI de les privades i amb les adequacions d’espais que estan habilitant, ha apuntat que el “llindar” de llits per a crítics amb les quals es podria comptar aconseguiria les 1.200, encara que faltaria dotació, com són els respiradors.

No obstant això, sobre aquest material ha assenyalat que anirà arribant, que el Consell espera la dotació de la Xina i el Govern central també va anunciar l’arribada a les comunitats autònomes i que la valenciana rebria una part. “Tenim una forqueta, no estem en situació crítica”, ha manifestat.

La consellera, que ha assegurat que la traçabilitat del virus “es va perdre fa molt temps”, ha recalcat que la Comissió de Coordinació d’UCI, amb comandament únic, continua estudiant espais per a habilitar i esperant els mitjans necessaris, però planificant per si s’ha de continuar ampliant el nombre de llits de crítics.

RESIDÈNCIES DE MAJORS

D’altra banda, ha admés que encara no disposen de conclusions en l’estudi de la situació de les residències de majors en la Comunitat Valenciana i si s’optarà per confinar a personal sanitari o separar residents malalts dels quals no ho estan.

Barceló, que va mantenir aquest dilluns una reunió amb la consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assenyalat que s’està estudiant la situació de tots els centres i la possibilitat de traslladar a residents amb Covid-19 per a instal·lar un hospital crònic (HACLE), independentment que qualsevol persona en situació greu ha d’ingressar a l’hospital “immediatament”.

La consellera, que ha confirmat que els treballs per a la instal·lació d’hospitals de campanya seguiran malgrat que la pluja i aquest dimecres es començaran a posar les botigues, ha admés la dificultat de posar en marxa protocols com el de les residències o el dels comiats que s’han anunciat, perquè a més s’ha de tindre en compte tota la normativa que el Ministeri de Sanitat va dictant.

TEST DE NEGATIVITAT

Sobre si s’estan realitzant test de negativitat i la diferència d’altes en la Comunitat Valenciana i la resta d’autonomies, Barceló ha assenyalat que el ritme és diferent en cadascuna, que aquesta regió “va començar molt a poc a poc” i ha recordat el procés que s’ha de seguir: transcórrer 14 dies, no tindre símptomes i abans fer-se les proves, que ara considera que no és necessari si s’ha mantingut el confinament, i més amb la prolongació del confinament, que ara a més s’ha elevat quant a les seues mesures. No obstant això, ha confiat a poder dir prompte més xifres d’altes que de positius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + huit =