25n
25N
25N

Sanitat licita la redacció del projecte i la direcció d'obra de la demolició dels pavellons de la vella Fe

Sanitat licita la redacció del projecte i la direcció d'obra de la demolició dels pavellons de la vella Fe
16/04/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, continuant amb les obres de transformació de l’antic Hospital La Fe de Campanar en el nou Complex Sanitari Campanar-Ernest Lluch, ha publicat la licitació de la Redacció del Projecte i posterior Direcció Facultativa de les obres de demolició dels pavellons central, rehabilitació, maternal i infantil de l’antic Hospital La Fe de València.

Es tracta dels grans edificis de l’antiga ciutat sanitària, a excepció de l’Escola d’Infermeria, que encara està en ús. El pressupost de licitació de la Redacció del Projecte i Direcció Facultativa de les obres ascendeix a 682.627,80 euros.

Les obres de demolició general es duran a terme després de la finalització del desamiantat estructural del Pavelló Central, que en aquests moments continua en execució, i la finalització de la qual es perfila a la fi de novembre de 2021.

La superfície construïda dels edificis a demolir es desglossa de la següent forma: Pavelló Rehabilitació, 23.770 metres quadrats; Pavelló Central, 47.837 metres quadrats; Pavelló de Govern, 3.621 metres quadrats ; instal·lacions del Pavelló de Govern, 325 metres quadrats; Ressonància Magnètica, 544 metres quadrats; Hospital Maternal, 21.631 metres quadrats; Hospital Infantil, 15.622 metres quadrats; Passarel·la de l’Hospital Central al de Rehabilitació, 342 metres quadrats; Passarel·la de l’Hospital Central al Maternal, 78 metres quadrats. En total, 113.770 metres quadrats construïts a demolir i un pressupost estimat de 5.750.000 euros.

Amb aquesta demolició es farà més visible encara el canvi del paisatge urbà i de transformació de l’antiga ciutat sanitària per un nou complex sanitari i sociosanitari.

Aquesta operació de demolició dels grans edificis ha de concloure’s amb anterioritat a la finalització de les noves construccions, que en aquests moments estan en fase d’estructura, del nou Centre de Salut Campanar II i del nou Centre d’Especialitats Campanar, la finalització de les quals està prevista per al primer trimestre de 2023 i que optimitzarà el servei assistencial del Departament València-La Fe.

Atenció a 31.000 persones en Primària i 250.000 en Especialitats

El nou Centre de Salut comptarà amb un Punt d’Atenció continuada de 6 consultes d’urgències i sala de raigs X, 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d’odontologia preventiva, una sala d’extraccions, tractament i cures, una àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental, una àrea de prevenció precoç del càncer de mama i l’àrea administrativa i de direcció del centre. El centre donarà servei a uns 31.000 habitants.

Per part seua, el Nou Centre d’Especialitats comptarà amb una àrea de cirurgia major ambulatòria amb 4 quiròfans, 55 consultes de 19 especialitats amb 11 sales d’exploracions funcionals, gabinet d’endoscòpies, àrea de diagnòstic per imatge, àrea d’extraccions i laboratori i l’àrea administrativa i de direcció del centre. Aquest centre donarà servei a uns 250.000 habitants.

Els dos edificis, que ocuparan una superfície d’uns 10.000 metres quadrats de la parcel·la de l’antic hospital La Fe, milloraran tant l’atenció primària dels veïns gràcies al nou centre de salut, com l’especialitzada, perquè l’edifici d’especialitats es concep com un centre d’alta resolució que permetrà reduir els desplaçaments al nou hospital La Fe de Malilla i atendre amb la major celeritat als pacients.

Al mateix temps, continuen en execució també les obres per a la reforma i rehabilitació de l’antic edifici d’Investigació i Laboratoris per a albergar la nova seu del Servei d’Emergències Sanitàries de València (SES), que actualment se situa en l’antiga escola d’infermeria de Campanar. En l’edifici reformat se situaran a més de les dependències administratives i d’emmagatzematge del SES la bases SAMU Alfa III i Alfa VII, que cobreixen l’àrea metropolitana de València. Les obres es van iniciar el gener de 2020 i s’espera que es concloguen a l’agost d’enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quinze =

museo prehistoria