25n
25N
25N

Sanitat llança un autotest per a resoldre dubtes sobre el coronavirus

Tens símptomes i et preocupa que puga ser coronavirus? A la web de la conselleria de Sanitat està l’autotest

Sanitat llança un autotest per a resoldre dubtes sobre el coronavirus
13/03/2020 -

La conselleria de Sanitat ha activat un autotest per a eixir de dubtes respecte al coronavirus i, de pas, evitar un possible col·lapse tant dels centres hospitalaris, com del telèfon habilitat – 900 300 555 –. “Tinc símptomes i em preocupa que puga ser coronavirus”, “Estic aïllat a casa”, “He donat positiu” o “Tinc dubtes” són les quatre opcions que es presenten en aquest nou autotest, que ja està disponible a la web de la conselleria de Sanitat.

D’aquesta manera, en uns senzills passos, i a través d’una sèrie de preguntes, no només es resolen dubtes sobre el coronavirus, sinó que es dona informació addicional a aquelles persones que es troben aïllats en les seues llars o es donen recomanacions sobre com actuar i com prevenir el contagi de la Covid-19 davant aquesta situació de crisis sanitàries que està patint també la Comunitat Valenciana.

Basat en els criteris establits pel Ministeri de Sanitat, aquest autotest orienta a la ciutadania sobre si han d’acudir a un centre de salut o telefonar al número 900 300 555. I és que algunes de les preguntes estan relacionades sobre els símptomes habituals si s’ha contret el coronavirus o, per exemple, sobre els llocs en els quals s’ha estat en els últims dies i que són considerats zones de risc.

Així, en l’opció de “Tinc dubtes”, la persona usuària trobarà un llistat de preguntes freqüents com què és el coronavirus; com es transmet; què cal fer si es tenen símptomes; o si és necessària la utilització de màscares per a protegir-se del contagi de la Covid-19.

En els apartats d'”Estic aïllat a casa” o “He donat positiu”, s’informa d’una sèrie de pautes que és necessari seguir mentre dure l’aïllament, com condicionar, en la mesura que siga possible, l’habitació en la qual hauria de romandre de manera individual o, en cas de no ser possible, fixar un lloc en el qual es puga garantir una distància mínima de dos metres amb la resta de convivents. A més, no només es recomana que la porta estiga tancada, sinó que s’apliquen unes mesures bàsiques d’higiene.

Finalment, en l’opció de “Tinc símptomes i em preocupa que puga ser coronavirus”, es realitzen unes preguntes ràpides sobre els símptomes com la tos, la dificultat per a respirar, el mal de gola o febre de més de 37°.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 8 =