25n
Orgull
Orgull

Sanitat inverteix 2,2 milions d'euros en la compra d'ordinadors, portàtils, webcam i auriculars per als professionals dels centres de salut

Sanitat inverteix 2,2 milions d'euros en la compra d'ordinadors, portàtils, webcam i auriculars per als professionals dels centres de salut
08/10/2020 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha invertit més de 2,2 milions d’euros en la compra de material informàtic que permeta facilitar el treball que estan duent a terme els professionals dels centres de salut de la Comunitat Valenciana durant la pandèmia.

En aquest sentit, s’ha publicat hui en la Plataforma de Contractació l’adjudicació per a la compra de 1.000 ordinadors i 1.000 portàtils que van destinats als centres d’atenció primària per un import d’1.972.729 euros amb IVA. D’altra banda, s’ha publicat també l’adjudicació per a l’adquisició de 7.000 webcam i 7.000 auriculars per valor de 323.892 euros amb IVA.

L’objectiu és que els professionals puguen desenvolupar el seu treball en dependències diferents de les habituals, siga per videoconsulta, teletreball o en les carpes que estan instal·lades per a la labor de rastreig i seguiment dels brots de coronavirus. Per això, des de la Conselleria de Sanitat s’estan duent a terme una sèrie de mesures que permeten dur-ho a terme.

De fet, aquestes actuacions formen part del Pla d’Actuació postestat d’alarma de la Comunitat Valenciana, que té entre els seus objectius dotar als serveis sanitaris dels mitjans i capacitats necessaris per a donar resposta a l’activitat extra en atenció primària i hospitalària associada a l’increment de transmissió del coronavirus, i adaptar els equipaments i les infraestructures sanitàries a la nova situació enfront de la pandèmia.

Més de 6 milions de consultes telefòniques

Des de l’inici de la pandèmia, la Conselleria de Sanitat ha anat implementant mesures per a facilitar l’atenció telefònica i evitar que els pacients hagen d’acudir als centres sanitaris, amb la finalitat de prevenir possibles contagis.

En aquest sentit, des del mes de març fins al mes d’octubre, els serveis d’Atenció Primària de medicina i infermeria de família, pediatria i atenció continuada han realitzat 6.067.044 consultes telefòniques als pacients, evitant així el seu desplaçament en aquells casos en els quals el problema de salut no requerisca una atenció urgent. Per això, s’ha instal·lat en l’APP GVA+Salut i en la web de la Conselleria de Sanitat l’opció de poder seleccionar cita telefònica.

D’altra banda, s’han anat implementant diversos tràmits i serveis telemàtics també amb la finalitat d’evitar el desplaçament del pacient. Per exemple, els comunicats de baixa (IT) es poden descarregar a través de la història de salut electrònica, així com sol·licitar l’enviament del certificat de salut escolar i altres documents de manera segura fent ús de la plataforma ‘Transit’, que està a la disposició dels professionals sanitaris.

Finalment, durant la pandèmia s’han desenvolupat altres tràmits telemàtics que han permés reduir la burocràcia als centres sanitaris amb la finalitat de facilitar la labor dels professionals, com és el cas d’actualització de dades de la targeta SIP de manera telemàtica i la possibilitat de retirar els medicaments prescrits en la farmàcia presentant únicament la targeta sanitària sense necessitat de la recepta en paper.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =