25n
25N
25N

Sanitat intervé una residència de majors a Moncada que ja acumula 23 positius

La majoria dels positius són asimptomàtics malgrat que la mitjana d’edat és de 85 anys

Sanitat intervé una residència de majors a Moncada que ja acumula 23 positius
11/08/2020 -

El ràpid augment de positius a la residència de San Luis de Moncada ha fet saltar de nou les alarmes sobre l’expansió del coronavirus als centres de majors. Per als familiars, ha sigut un dur colp, perquè aquesta residència no va tindre cap contagiat durant l’estat d’alarma i ara, que “semblava que el pitjor ja havia passat”, estan vivint la pitjor part. Dels 23 positius, nou són interns i quatre els treballadors de la plantilla infectats per la Covid-19. No obstant això, la xifra podria créixer en les següents hores, ja que fins al dia d’ahir es van estar realitzant proves tant a la trentena de persones majors que fins i tot no li havien recollit mostres i a la part de la plantilla que tornava de vacances.

El que més preocupa del rebrot d’aquesta residència és que de les 77 places, la mitjana d’edat per pacient és de 85 anys. S’estima que el brot es va iniciar dimecres passat quan un treballador va donar positiu. L’endemà, quatre residents ja tenien símptomes i tal com dicta el protocol de Sanitat, es va començar a fer les proves de manera massiva encara que per parts.

Hui dia, els positius residents s’eleven a 19 persones però, per a la tranquil·litat dels seus familiars, la majoria són asimptomàtics, malgrat l’edat dels contagiats. Igualment, han sigut traslladats a l’hospital La Fe de València en ambulància perquè els negatius que continuen a la residència no patiren perill. Només sis d’ells han presentat febre.

Per part seua, des de l’Ajuntament de Moncada han procedit a la desinfecció de la residència i dels carrers confrontants, no obstant això l’alcaldessa de la població, Amparo Orts ha volgut cridar a la calma a través del seu Facebook: “vull traslladar un missatge de tranquil·litat i responsabilitat a la ciutadania enfront del brot de COVID-19 detectat en una residència de Moncada. En aquest moment des de Salut Pública s’estan detectant els casos positius del brot actual, aïllant-los, fent-los seguiment i realitzant la traçabilitat dels contactes de risc que tinguen aquestes persones”.

Finalment, els familiars han volgut destacar la transparència de la residència de San Luis de Moncada en tot moment, ja que segons asseguren, han estat informats de cada moviment i durant l’estat d’alarma van tindre molta empatia amb les famílies.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =