25n
25N
25N

Sanitat es converteix en pionera a nivell nacional amb l'adquisició d'un equip Gamma Knife per a Radiocirugía intracraneal

Sanitat es converteix en pionera a nivell nacional amb l'adquisició d'un equip Gamma Knife per a Radiocirugía intracraneal
05/12/2019 -

El sistema sanitari públic valencià comptarà l’any que ve amb un dels equips més potents en Radiocirurgia intracraneal, de major precisió i seguretat a nivell mundial. Es tracta del sistema Leksell Gamma Knife, el primer que s’instal·la en un hospital públic d’Espanya i que permet una major precisió i especialització en el tractament de cirurgia cranial.

L’adquisició d’aquest equipament suposarà per als pacients de la Comunitat Valenciana una millora de la seua qualitat de vida, i oferirà una major supervivència en el tractament de determinades malalties. L’equip permet tractar entre 500 i 1.000 pacients a l’any.

La secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Concha Andrés, la directora general de Règim Econòmic i Infraestructures, Carmelina Pla, i la directora general de Planificació, Eficiència Tecnològica i Atenció al Pacient, Plans Cuenca, han aprofitat la seua visita a Brussel·les per a conéixer de primera mà el funcionament d’aquest equip d’alta tecnologia.

En aquest sentit, la Comunitat Valenciana es converteix en pionera a nivell nacional quant a Radiocirugía i se situa a l’avantguarda de l’alta tecnologia quant al tractament del càncer, ja que únicament hi ha 350 unitats de Gamma Knife instal·lades en diferents països del món, com els EUA, Europa i Àsia.

A més, és la primera regió a Espanya que implementa un protocol de Xarxa Assistencial en Radiologia Cranial dels Serveis de Neurocirurgia, Neurologia, Radiofísica i Oncologia Radioteràpica de la Xarxa Pública d’Hospitals de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana ha pogut accedir a aquesta tecnologia d’alta precisió gràcies al concurs dut a terme amb la donació realitzada per la Fundació d’Amancio Ortega destinada a la millora dels tractaments enfront del càncer.

Cal destacar que aquest nou equipament es caracteritza per una millora considerable de la precisió (0,4 mm), ja que permet tractar només l’objectiu sense afectar el teixit sa cerebral.

A més, el sistema permet tractar tumors malignes, tumors benignes, malformacions arteriovenoses i també indicacions funcionals (neuràlgia de trigemio, parkinson, epilèpsia, etc). El tractament d’indicacions funcionals requereix d’una major complexitat, i per tant, de major precisió.

Està previst que pròximament la Conselleria de Sanitat publique la licitació de les obres que es duran a terme a l’hospital Clínic que permeten la instal·lació durant l’any que ve d’aquest nou equipament tecnològic.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 9 =

art en blanc