25n
25N
25N

Sanitat demana extremar les precaucions per a gaudir del bany i evitar ofegaments aquest estiu

Als consells habituals enguany cal sumar les recomanacions derivades de la Covid-19

Sanitat demana extremar les precaucions per a gaudir del bany i evitar ofegaments aquest estiu
09/06/2020 -

La Conselleria de Sanitat ha advertit de la necessitat d’extremar la precaució durant aquest estiu per a poder gaudir del bany i dels esports aquàtics i evitar possibles ofegaments. Triar llocs segurs vigilats per socorristes, seguir les seues indicacions, respectar les banderes i no endinsar-se en l’aigua si s’ha consumit alcohol són alguns dels consells dels especialistes en emergències sanitàries.

Enguany, a més de les recomanacions habituals, cal sumar les que s’establisquen derivades de la pandèmia per coronavirus, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La directora del Servei d’Emergències Sanitàries (SES), Begoña Arcos, ha afegit a aquestes recomanacions la d’evitar banyar-se immediatament després dels menjars, ja que “la digestió pot influir en el fet que es done amb major facilitat la pèrdua de consciència o un mareig, a conseqüència del mateix procés, la qual cosa pot donar lloc a un ofegament”.

Així mateix, ha continuat, “és important evitar el bany en solitari, ja que si es presenta un problema de salut, el temps de demora a alertar als serveis d’emergències pot ser vital”. També és aconsellable que l’exercici durant el bany s’adapte a la mateixa condició física i a l’edat, amb la finalitat d’evitar un excés d’esforç, fonamentalment en persones d’edat avançada.

Segons ha advertit, un dels col·lectius més vulnerables de patir ofegaments és el de menors, per la qual cosa ha insistit que “cal vigilar-los i no deixar-los sols, principalment en les piscines”.

TELEFONAR Al 112 I RCP BÀSICA

Arcs ha recordat que en cas de presenciar un accident aquàtic cal avisar immediatament al 112 i si es coneix la tècnica, és fonamental iniciar una reanimació cardiopulmonar bàsica fins a l’arribada dels serveis sanitaris. Tècnica que també pot ser explicada telefònicament per un dels metges o mèdiques coordinadores del CICU.

Els experts insisteixen que es poden prevenir aquests accidents i disminuir les seues conseqüències seguint unes mínimes normes de seguretat, i recorden que un ofegament pot produir la mort, però també seqüeles greus com a lesions pulmonars o danys cerebrals irreversibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 20 =