25n
25N
25N

Sanitat estudia un protocol per a permetre a famílies acomiadar-se d'éssers estimats en UCI abans de morir

Sanitat estudia un protocol per a permetre a famílies acomiadar-se d'éssers estimats en UCI abans de morir
24/03/2020 -

La Conselleria de Sanitat està estudiant un protocol per a permetre a les famílies acomiadar-se dels seus éssers estimats que es troben en estat greu ingressats en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) abans de morir. “S’estudia com es pot fer i quin és el mitjà més adequat per a tindre aqueix moment tan especial d’acomiadar-nos d’un ser estimat”.

Així s’ha pronunciat la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en la seua compareixença diària per a informar de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, en ser preguntada per la possibilitat d’establir un mecanisme que permeta als familiars entrar en l’UCI per a acomiadar-se dels seus éssers estimats en estat de gravetat.

Sobre aquest tema, Barceló ha indicat: “Estem veient de quina manera podem fer aqueix comiat. És un tema molt sensible, i igual que en la Comunitat hi ha una Llei de Mort Digna, en la qual s’aborda aqueix final, també ens agradaria que el coronavirus ens permetera acomiadar-nos”, ha dit.

“Estem estudiant quina seria la fórmula”, ha insistit, per a agregar que “tal vegada el malalt no està en condicions de parlar o d’entendre, però la família vol aqueix moment d’intimitat que suposa el comiat, i en això treballa l’equip que va treballar en la Llei de Mort Digna”, ha asseverat.

“Ens preocupa com ens acomiadem dels que més volem”, ha reiterat la consellera i, abans de concloure la roda de premsa, ha manifestat: “Molt d’ànim, anem per aquest dia i veurem si ens el mengem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

CCCC