25n
25N
25N

Sanitat estudia el "grup de contacte" del mort amb coronavirus a València del passat 13 de febrer

Sanitat estudia el "grup de contacte" del mort amb coronavirus a València del passat 13 de febrer
04/03/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que el seu departament ha procedit a la investigació del “grup de contacte” de l’home que va morir el passat 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova de València i al qual li va ser detectat coronavirus.

En una entrevista en la Cadena SER, recollida per Europa Press, el titular de Sanitat ha explicat a més que no tenen constància d’altres casos de persones que moriren abans del canvi de criteri de definició de casos que el Ministeri va fer el 27 de febrer, que instava a realitzar una segona anàlisi a morts per pneumònia d’origen desconegut.

“Que jo conega no”, ha apuntat, per a després assenyalar que la decisió de Sanitat és la d'”analitzar aquelles pneumònies de persones que estan en vida”. “En aquest cas es va prendre aquesta decisió i crec que va ser encertada. A la persona morta se li ha aplicat aquest protocol per a verificar que els seus contactes més propers no han contret la malaltia”, ha afegit.

En qualsevol cas, Illa ha asseverat que, a causa de la data de la mort –el passat 13 de febrer–, els dies que han transcorregut estan per damunt dels 14 dies del període d’incubació. “Si hi haguera hagut un contagi, s’hauria d’haver detectat ja. Si haguera hagut de passar alguna cosa, ja hauria passat”, ha sostingut.

DESCARTA PROHIBIR CONCENTRACIONS EN RECINTES TANCATS

D’altra banda, el ministre també s’ha referit a la celebració del València-Atalanta i al València Basket-Olímpia de Milà dels pròxims dies 5 i 10 de març. “El que comporta una afluència de públic no es pot celebrar a porta oberta”, ha recordat.

Aquest mateix dimarts, la consellera de Sanitat de la Comunitat Valenciana va explicar que aquesta instrucció és “congruent amb les mesures adoptades en aquells països que són zones de risc”, com Itàlia, on els partits s’estan celebrant a porta tancada.

Finalment, Illa ha descartat prohibir “de moment” la resta de concentracions massives de persones en recintes tancats. “Anirem prenent les mesures quan faça falta, sempre basades en evidències científiques, i de moment aquestes mesures no procedeixen”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + setze =

bombers
Valencia activa