25n
25N
25N

La Conselleria de Sanitat distribueix 5.600 ordinadors en centres d'Atenció Primària

La mesura respon tant a criteris de renovació tecnològica com a la ferma aposta de Sanitat per l’Atenció Primària

La Conselleria de Sanitat distribueix 5.600 ordinadors en centres d'Atenció Primària
30/01/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat la distribució d’un total de 5.600 ordinadors nous en els centres de salut d’Atenció Primària. Aquesta mesura respon tant a criteris tècnics de renovació tecnològica com a l’estratègia de prioritzar l’Atenció Primària.

L’objectiu és que els nous equipaments informàtics faciliten el treball que estan duent a terme els i les professionals dels centres de salut de la Comunitat Valenciana durant la pandèmia. En concret, es tracta d’optimitzar l’accessibilitat als sistemes d’informació perquè el procés de consulta i edició d’història clínica siga més àgil i es puga dur a terme des de qualsevol punt on la ciutadania requerisca atenció sanitària.

El repartiment i instal·lació dels equips s’ha iniciat aquesta segona quinzena de gener i està previst que la distribució d’aquests ordinadors d’última generació es realitze de manera progressiva a raó d’uns 500 setmanals aproximadament.

Per províncies, els ordinadors es distribuiran de la següent forma: 995 en centres de salut de Castelló, 2.534 de València i altres 2.071 d’Alacant província.

Més de 30.000 llocs de treball informàtics

La Conselleria de Sanitat Universal renova l’equipament dels llocs de treball, tant de personal mèdic com d’infermeria, no sols dels centres d’Atenció Primària sinó també dels hospitals i centres de salut pública per a millorar la capacitat de treball i connexió.

En els dos últims anys, són més de 10.000 els nous equips adquirits per a centres sanitaris dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Aquests ordinadors formen part dels sistemes d’informació de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que compta amb una xarxa de dades corporativa en la qual s’integren els nostres hospitals d’aguts i crònics, centres d’especialitats i més de 950 centres de salut, centres auxiliars i unitats de suport.

En aquestes instal·lacions, hi ha més de 30.000 llocs de treball informàtics a la disposició dels professionals sanitaris per a l’accés a la història clínica i a informació sanitària que ajude a prestar la millor atenció, així com per a facilitar les múltiples gestions realitzades pel personal administratiu i de suport.

D’aquesta manera, s’accedeix amb menor temps de resposta a tota la informació rellevant de les persones, i el personal professional pot conéixer immediatament els antecedents sanitaris i els problemes de salut de la persona a la qual es presta assistència sanitària, així com la medicació que té prescrita o els informes de les proves de laboratori o proves d’imatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =