25n
25N
25N

Sanitat destina 73.600 euros a la inclusió social de persones amb trastorn mental greu

Sanitat destina 73.600 euros a la inclusió social de persones amb trastorn mental greu
12/11/2016 -

El Ple del Consell ha aprovat tres convenis de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Fundació de la Comunitat Valenciana Primavera, l’Associació Albero Artesanos i l’Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental per al desenvolupament de programes que promouen la inclusió social de persones amb trastorn mental greu. Per a aquesta fi, la conselleria destinarà un muntant total de 73.000 euros.

La Fundació de la Comunitat Valenciana Primavera obtindrà una subvenció per import de 8.000 euros per a col·laborar en les seues despeses de funcionament durant el present 2016.

L’objectiu és la realització de programes complementaris d’atenció a la persona amb trastorn mental greu i a les seues famílies. Es tracta d’ajudar a aconseguir una atenció integral de les persones afectades per malalties mentals greus amb la finalitat de prevenir les recaigudes, reduir la cronificació i disminuir les necessitats d’hospitalització.

Aquestes activitats seran dutes a terme per mitjà de programes terapèuticament adequats amb un enfocament rehabilitador en el mitjà comunitari per a eradicar l’estigma de les persones amb trastorn mental greu. Els beneficiaris seran persones amb malaltia mental que estan sent tractats les unitats de salut mental.

Amb idèntica fi se li concedeix una ajuda per valor de 30.600 euros a l’Associació Albero Artesanos.

Finalment, i també per a la realització de programes d’inclusió social per a persones amb trastorn mental greu, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública col·laborarà amb l’Associació de Familiars per als Drets del Malalt Mental (AFDEM) amb una subvenció de 35.000 euros.

Els beneficiaris d’aquesta ajuda seran les persones amb malaltia mental que estan sent tractades per les unitats de salut mental i que són derivats els programes de AFDEM per part del facultatiu responsable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 7 =