25n
25N
25N

Sanitat descarta, de moment, noves restriccions i apel·la al compliment de les mesures

Sanitat descarta, de moment, noves restriccions i apel·la al compliment de les mesures
10/11/2020 -

“Ens trobem en un moment complicat i difícil”

Amb aquestes mateixes paraules ha començat la roda de premsa aquesta tarda, al voltant de les 18h, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, qui ha anunciat que, de moment, des de les seues competències es descarta l’aplicació de noves restriccions així com apel·lava a un compliment del total de la societat davant les mesures ja vigents. Així doncs, la consellera ha donat part de la situació actualitzada, quant a nous casos, brots, altes i nous ingressos en UCI per COVID-19 en la Comunitat Valenciana, territori que en el dia d’avui ha registrat:

  • 1371 noves altes
  • 2341 nous positius per PCR
  • 52 ingressats menys, és a dir, un total de 1522 encara ingressats
  • 7 pacients menys a les UCI, amb un total de 241 encara en UCI
  • 39 defuncions des de l’última actualització

‘El 14,8% de pacients en planta són per COVID i en UCI, el 36,5% és per COVID’

De les 1371 noves altes, 153 pertanyen a la província de Castelló, 506 a la d’Alacant, 711 a València i 1 no assignada. D’altra banda, dels 2341 nous contagis confirmador per PCR, 391 provenen de la província de Castelló, 713 d’Alacant i 1237 de la província de València. Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.522 persones ingressades: 129 a la província de Castelló, amb 20 pacients en UCI; 520 a la província d’Alacant, 93 d’ells en l’UCI; i 873 a la província de València, 128 d’ells en UCI. Respecte a l’ocupació hospitalària, la consellera ha detallat que “l’ocupació de pacients COVID en planta és del 14,8% i del 54,7% la de pacients no COVID”. Quant a l’ocupació de les UCI, Ana Barceló ha informat que “l’ocupació de pacients COVID se situa en el 36,5%, mentre que la de pacients no COVID és del 36,7%”.

D’aquesta manera, cada dimarts, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, compareixerà en directe per a resoldre dubtes i fer arribar a totes les llars la informació necessària per a véncer la pandèmia. La consellera ha expressat la seua voluntat d'”oferir informació als ciutadans i ciutadans, perquè puguen valorar a cada moment en quin punt ens trobem i cap a on anem, així com compartir la lluita solidària i col·lectiva contra aquesta pandèmia, amb la necessària complicitat de tots i totes”. Segons Ana Barceló “no hi ha millor manera d’avançar cap a l’objectiu comú de recuperar la vida social i econòmica que tant enyorem, que la suma de la responsabilitat individual de cadascun”.

‘Segons el semàfor, les UCI estan en nivell quatre de risc i la Comunitat en nivell tres’

Els índexs de positivitat global de les proves de diagnòstic per setmana, l’ocupació de llits hospitalaris per pacients Covid i l’ocupació de llits UCI per pacients Covid són els tres indicadors que situen en el nivell màxim de risc a la Comunitat Valenciana, encara que la incidència acumulada de casos diagnosticats, tant en 7 com en 14 dies, es manté en el tercer nivell de risc “alt”. D’aquesta manera, les dades a l’alça preocupen en el territori valencià i el mateix sindicat CSIF assegurava ahir que, les UCI dels hospitals de Vinaròs, La Plana, Elda, General d’Alacant, Oriola, Torrevella i Vinalopó donaven mostres de saturació. No obstant això, la titular de Sanitat ha remarcat que “tenim capacitat de créixer més en nombre de llits hospitalaris, però ara no és necessari”. D’aquesta manera, la consellera Barceló ha anunciat que si fa falta s’utilitzaran els hospitals de campanya, la sanitat privada així com els hotels medicalitzats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =