25n
25N
25N

Sanitat garantirà a 30.000 dependents l'atenció farmacèutica a casa

Es tracta d’un pla individualitzat en proves anomenat Domi-Eqifar que començarà a Alcoi i s’estendrà a Vinarós i Llíria

Sanitat garantirà a 30.000 dependents l'atenció farmacèutica a casa
18/12/2017 -

La conselleria de Sanitat, encapçalada per Carmen Montón, ha posat en marxa el programa Domi-Eqifar per a oferir atenció farmacèutica domiciliària a 30.000 dependents de la Comunitat Valenciana, concretament a aquells que estan baix la supervisió d’un cuidador no professional. Es tracta de la fase de pilotatge del pla, que durarà un any, i que començarà en el Departament de Salut d’Alcoi inicialment, mentre que a principis de 2018 ho farà en el Departament de Vinarós (Castelló) i d’Arnau-Llíria (València).

Carmen Montón ho ha anunciat després de mantenir una reunió amb la direcció general de Farmàcia, el Col·legi Oficial de Farmacèutics d’Alacant, i amb els responsables del Departament d’Alcoi, així com amb part del seu personal.

Segons la consellera de Sanitat, “l’objectiu principal del projecte és millorar la qualitat i seguretat de la farmacoteràpia d’aquest col·lectiu de persones, que són depenents, a través d’un pla individualitzat de millora de la seua medicació, dissenyat per un equip multidisciplinari i que compta amb la participació activa tant del pacient com del seu cuidador/a”.

A més, ha ressaltat la importància del programa perquè “posa al pacient en el centre”. I és que més del 96% són pacients crònics, i el 26%, crònics d’alta complexitat. Una altra dada a destacar és que dos de cada tres pacients tenen cinc o més tractaments actius, i la mitjana és de huit tractaments per pacient.

Amb el programa es preten definir un pla individualitzat de millora del tractament a través de la revisió i seguiment farmacoterapèutic, existint una coordinació i comunicació explícita entre l’equip assistencial i els professionals dels serveis socials d’atenció primària en aquelles situacions en què es requerisca.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 4 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa