25n
25N
25N

Sanitat mantindrà converses bilaterals amb la privada per a la derivació de pacients

Sanitat mantindrà converses bilaterals amb la privada per a la derivació de pacients
08/04/2020 -

La Conselleria de Sanitat mantindrà “converses bilaterals” amb cada hospital i clínica privada de la Comunitat per a determinar, ateses les característiques de cada centre, la derivació de pacients amb Covid-19 i d’altres Urgències si fóra necessari, atés que en aquests moments hi ha llits lliures en tots els departaments.

Barceló, en la roda de premsa diària per a explicar la situació del coronavirus, ha informat que aquest és un d’acords que es van aconseguir en la videoconferència que va mantenir al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, amb el sector privat, i que ha qualificat de “molt positiva i fructífera”.

En aqueix sentit, ha assegurat que cap clínica ni hospital privat els van traslladar queixes per una infrautilització de les seues instal·lacions per a atendre casos de coronavirus.

Sobre aquest tema, ha recalcat que tot el sistema sanitari valencià, tant públic com privat, “no pateix la pressió assistencial de fa uns dies i en tots els departaments existeixen llits lliures”.

Encara així, ha explicat que de “comú acord” es va establir que ara s’adoptarien “converses bilaterals” perquè no es pot establir una mesura homogènia de derivacions, sinó que s’ha d’atendre “les peculiaritats” de cada centre, com el territori que atenen o la seua especialitat. “Per tant no pot aplicar-se una mesura homogènia sinó tenint en comptes aquests aspectes”, ha argumentat.

A més d’analitzar la situació i la seua col·laboració davant la Covid-19 en la videoconferència també es va preguntar al sector privat sobre opinió sobre “el procés que se seguirà quan canvie la pandèmia” per a fer front a les intervencions quirúrgiques que s’han desprogramat. No obstant això, ha aclarit que “encara no se sap quan augmentarà el ritme” d’aqueixes operacions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − dotze =