25n
25N
25N

Sanitat contractarà directament als més de 600 residents de Medicina i 80 d'Infermeria que acaben enguany

Sanitat contractarà directament als més de 600 residents de Medicina i 80 d'Infermeria que acaben enguany
16/04/2020 -

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat aquest matí que “la Conselleria de Sanitat contractarà als més de 600 residents de medicina i als 80 residents d’infermeria que enguany han cursat el seu últim any de residència en el sistema sanitari públic valencià”.

En aquest sentit, els i les residents en Medicina i Infermeria d’aquest últim any seran contractats directament en la seua especialitat una vegada siguen avaluats pels seus respectius comités d’avaluació, i està previst com a data final per a aquesta avaluació el pròxim 28 de maig.

A partir d’eixe moment, segons ha explicat Ana Barceló, “tot aquest personal no haurà de deixar de continuar prestant els seus serveis en el sistema de salut pública de la Comunitat Valenciana sinó que en el moment en el qual passen l’avaluació, el mes de maig, seran contractats ja en les seues respectives especialitats durant sis mesos prorrogables a altres sis mesos més segons la situació epidemiològica relacionada amb la COVID-19”.

Cal recordar que el personal resident d’últim any ha estat col·laborant en les tasques assistencials durant el temps de la pandèmia mantenint, alhora, el seu període de formació.

Per això, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “volem agrair i fer valdre el temps i la dedicació que han prestat en aquests moments de crisis en el qual han col·laborat mantenint la seua formació i donant suport als professionals sanitaris”.

Incorporació de professionals de formació sanitària especialitzada

L’Ordre Ministerial 345/2020 estableix que aquest dijous és l’inici dels terminis per a realitzar les avaluacions i que el pròxim 28 de maig és la data final de residència o d’any formatiu dels i les professionals de formació sanitària especialitzada.

En aquest sentit, una vegada presa la decisió de no prorrogar els períodes de residència, que s’ha vist dificultada per la situació de la pandèmia, i realitzada l’avaluació dels i les residents d’últim any, l’objectiu és fomentar que aquests professionals s’incorporen com a especialistes al lloc on han desenvolupat el seu programa formatiu.

Aquesta mesura permetrà al sistema públic sanitari comptar amb un major nombre d’especialistes, la qual cosa afavorirà la labor de contenció de la pandèmia i la progressiva recuperació de les activitats assistencials amb normalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + divuit =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa