25n
25N
25N

Sanitat contractarà més de 6.500 professionals per al Pla de Vacances i reforçar l'Atenció Primària a l'estiu

Sanitat contractarà més de 6.500 professionals per al Pla de Vacances i reforçar l'Atenció Primària a l'estiu
27/05/2021 -

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública contractarà més 6.500 professionals per a mantenir el ritme assistencial durant el període estival, i cobrir, d’una banda, les vacances del personal sanitari, i d’altra banda, reforçar l’Atenció Primària en zones costaneres.

Segons ha indicat Sanitat en un comunicat, la inversió total de Sanitat ascendeix a més de 64 milions d’euros per a poder activar el Pla de Vacances i el Pla de Reforços d’Estiu.

La consellera, Ana Barceló, ha explicat “aquest pressupost permetrà mantenir el ritme assistencial habitual durant aquest estiu”. “I per a això, contractarem personal per a cobrir les vacances i reforçarem les zones costaneres amb un major nombre de professionals, que és on es produeix una major afluència de gent”. Tot això al marge dels més de 6.000 contractes que, en paral·lel, es formalitzaren a partir del dimarts dia 1 fins a final d’any.

“La finalitat és respondre a les necessitats assistencials de cada moment, i que, durant aquest estiu, tant els ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana com les persones que es desplacen a la nostra costa valenciana, reben la millor atenció sanitària” ha afegit la consellera.

En aquest sentit, per al Pla de Vacances, la Conselleria de Sanitat té prevista una inversió de 59,6 milions d’euros, la qual cosa suposa 1,9 milions més que l’any anterior. Aquest pressupost permetrà la contractació de més de 6.000 professionals que cobriran les vacances de personal del sistema sanitari públic en el període comprés entre l’1 de juliol i 30 de setembre.

D’altra banda, Sanitat ha incrementat el pressupost destinat a reforçar les zones costaneres, que són aquelles amb major afluència turística durant l’estiu. Es tracta del Pla de Reforços d’Estiu, en el qual la Conselleria invertirà aquest any 4,5 milions d’euros, destinats a la contractació de prop de professionals.

En concret, d’aquests professionals, la major part reforçaran l’Atenció Primària i la resta són per al reforç del Servei d’Urgències i emergències.

MÉS DE 6.000 CONTRACTES DE REFORÇ COVID-19

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució per la qual s’acorda la pròrroga i/o renovació parcial, des de l’1 de juny i fins al pròxim 31 de desembre, de 6.069 contractes de personal sanitari per al reforç dels recursos humans enfront de la pandèmia de Covid.

La resolució explica que per a la renovació d’aquest personal de reforç s’ha tingut en compte que “l’evolució favorable de la pandèmia en el moment actual, amb una sensible reducció del nombre de contagis vinculables als avanços en el procés de vacunació massiva, però existint encara la possibilitat de brots per l’evolució incerta de la pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + set =