25n
25N
25N

Sanitat confirma huit nous casos que eleven a 30 a la xifra de contagiats en la Comunitat Valenciana

Sanitat confirma huit nous casos que eleven a 30 a la xifra de contagiats en la Comunitat Valenciana
05/03/2020 -

La sotdirectora general d’epidemiologia, Hermelinda Vanaclocha, ha comparegut hui en roda de premsa per a actualitzar les dades amb relació al coronavirus en la Comunitat Valenciana, ja que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha viatjat hui a Brussel·les per a assistir demà a una reunió extraordinària del Consell de la Unió Europea. Es tracta d’una trobada del Consell d’Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors per a debatre les últimes novetats en relació amb el coronavirus, Barceló participa en representació de totes les comunitats autònomes, responsabilitat que exerceix durant tot aquest semestre.

L’Hospital General Universitari d’Elx ha registrat dos casos, corresponents a un home i una dona que van viatjar al nord d’Itàlia. A l’Hospital Vega Baixa, a Orihuela, s’ha detectat un nou cas, que és un contacte de l’empresari que va donar positiu en el dia d’ahir. D’altra banda, s’han conegut dos casos a l’Hospital Provincial de Castelló. Són dues persones de nacionalitat italiana que van viatjar pel nord d’Itàlia i que es troben a Espanya de viatge. També s’ha detectat, a l’Hospital Arnau de Vilanova, un cas positiu en un home que va viatjar al nord d’Itàlia.

Finalment, han donat positiu dos pacients a l’Hospital Clínic de València. Un d’ells és un home de 89 anys amb problemes de salut del qual, fins al moment, es desconeix l’origen del contagi. L’altre positiu correspon a un professional sanitari que va viatjar al nord d’Itàlia, per la qual cosa es tracta d’un cas importat. En aquest cas s’ha activat, a més del protocol habitual, el protocol de prevenció de riscos laborals del centre hospitalari. S’ha elaborat un cens de totes les persones amb les quals ha tingut relació pel seu treball: altres professionals sanitaris, pacients i contactes socials.

Per tant, el nombre de casos positius en la Comunitat Valenciana ascendeix a 30 fins al dia de hui.

Vanaclocha ha informat que han donat negatiu fins al moment 618 proves i que hem atés a través del telèfon 900 300 555 (per a persones que han viatjat a les zones de risc) més de 5.400 telefonades fins a les 17 hores del dia de hui. Més de la meitat d’elles s’han efectuat per a sol·licitar informació general, i només el 8% correspon a telefonades de persones que presenten simptomatologia compatible amb la malaltia. La resta no compleix criteris clínics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa