25n
25N
25N

Sanitat confirma un nou cas de legionel·la en Calicanto

Arxiu

Sanitat confirma un nou cas de legionel·la en Calicanto
23/05/2019 -

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat ha confirmat un nou cas de legionel·la en Calicanto, a Xiva (València). Es tracta d’un home de 65 anys, resident en la zona i sense antecedents de viatges en el període d’incubació, que va iniciar símptomes el passat dia 18 de maig.

El pacient va ingressar el passat 22 de maig a l’hospital de Manises i està estable. Existeix un antecedent d’un altre cas en la mateixa zona que va ser donat d’alta el passat 16 de maig, segons han informat fonts d’aquest departament en un comunicat.

Des que es va tindre coneixement d’aquest primer cas en la mateixa zona, la Direcció General de Salut Pública ha mantingut la vigilància sobre potencials casos i sobre altres factors potencialment relacionats com els proveïments d’aigua.

D’aquesta manera, es van intensificar el nombre de mostres i registres analítics. Des del Centre de Salut Pública de Manises es va comprovar que els nivells de clor en aigua registrats per l’empresa gestora de proveïment d’aigua eren correctes i es van prendre mostres d’aigua en la xarxa de distribució, que van revelar que també eren correctes els nivells de clor.

Després de confirmar-se aquest segon cas, s’han posat en marxa totes les mesures necessàries “i s’ha actuat d’acord amb els protocols establits”, segons ha especificat aquest departament. En concret, aquest mateix dijous ja s’han pres mostres d’aigua per a la determinació de legionel·la i s’han realitzat mesuraments de clor en els domicilis dels afectats.

També s’han pres mostres d’aigua en la xarxa de distribució abans de qualsevol escomesa per a la determinació de legionel·la i s’han realitzat mesuraments de clor. Des de la Conselleria s’ha comunicat a l’empresa gestora que mantinga els nivells de clor lliure residual en la xarxa entre 0,8 i 1,2 mg/l, és a dir, s’ha realitzat hipercloración de l’aigua.

Així mateix, des de Salut Pública es comprovarà l’existència de possibles instal·lacions de risc de legionel·la no censades en la zona de risc, “així com qualsevol altra circumstància que puga relacionar-se amb la situació”.

Segons la Conselleria, gràcies a les mesures normatives i de control, la incidència de legionel·la en la Comunitat Valenciana ha disminuït “molt notablement” en els últims anys. Així i tot, cada any es registren entre dos i tres casos de legionel·la per cada 100.000 habitants en la Comunitat Valenciana. En la seua immensa majoria, són casos aïllats.

En l’estiu de 2017 ja es va detectar un brot de legionel·la en la zona de Calicanto, que va acabar afectant set persones. Un veí de Torrent amb segona residència en aquest lloc va morir com a conseqüència de pneumònia per legionel·la encara que el seu cas no es va associar amb el brot a la urbanització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =