25n
25N
25N

Sanitat cita a negociar als MIR per al pròxim dimarts després de cinc setmanes en vaga

Sanitat cita a negociar als MIR per al pròxim dimarts després de cinc setmanes en vaga
02/09/2020 -

La Conselleria de Sanitat ha citat a negociar als metges MIR, en vaga des de fa cinc setmanes, per a dimarts que ve 8 de setembre, segons ha anunciat el Comité de Vaga en un comunicat. Davant la qual seria la segona reunió oficial que se celebraria en aquest temps, els membres del Comité es “reafirmen” en la seua “voluntat negociadora” i en l’interés a arribar a acords vinculants amb l’administració, amb el que esperen “superar la situació de bloqueig negociador persistent” des de la primera trobada.

Els MIR van iniciar la vaga el 21 de juliol i mantenen des de llavors mobilitzacions contínues, tant a les portes de Conselleria com recorrent els principals carrers d’Alacant, Castelló i València, i amb concentracions de bates blanques davant el Palau de la Generalitat els dilluns.

El col·lectiu assenyala que, tal com va fer el passat 10 d’agost el Comité de Vaga madrileny, els residents valencians “volen negociar, arribar a acords vinculants de millores” i defensa que “existeix eixa capacitat a nivell legal per a poder signar-los”.

“Tenim voluntat d’asseure’ns a parlar, negociar i arribar a acords. No volem que es perpetuen les mateixes pèssimes condicions laborals en una segona onada per Covid. No podem afrontar-la amb el mateix excés d’hores de treball, sense descansos dignes, amb supervisió moltes vegades insuficient. Perilla l’atenció al pacient i perilla la formació dels futurs especialistes”, ha ressaltat Enrique Cuñat, membre del Comité de Vaga.

En aquesta línia, recalquen que “està ara en mans de Conselleria posar fi a un conflicte laboral i concedir les millores laborals que sol·liciten els MIR”, ja que, en cas de no acceptar-se, adverteixen que “continuaran les deficiències en la qualitat assistencial a la població valenciana”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + disset =