25n
25N
25N

Sanitat tanca els centres de majors i suspén els viatges dels centres educatius

Incorporarà 846 professionals, suspén les pràctiques sanitàries i dissenya un pla d’ampliació de llits

Sanitat tanca els centres de majors i suspén els viatges dels centres educatius
12/03/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dimecres en Les Corts les onze mesures de contenció del coronavirus que s’adoptaran en la Comunitat Valenciana que inclouen el tancament dels Centres Especialitzats d’Atenció a Majors, clubs socials de jubilats, llars del pensionista o similars i a suspendre els viatges dels centres educatius.

Puig, en la seua intervenció, ha explicat que el pla de contenció de la Covid-19, inclou un pla per a incorporar a 846 professionals sanitaris de tots els àmbits i categories professionals que reforçaran les necessitats assistencials. Aquest Pla és ampliable al personal que siga necessari.

Així mateix, s’ha dissenyat un Pla d’ampliació de llits hospitalaris i de noves necessitats organitzatives en cada centre hospitalari, encara que ha recalcat que “ara mateix no hi ha cap problema d’ingressos hospitalaris, però es treballa pensant en tots els escenaris de futur”.

De la mateixa manera, s’ha procedit a la programació de les eventualitats presents i futures per a planificar les necessitats respecte al material sanitari, tant per a hospitals com per a residències i s’han suspés les lliurances i vacances del personal sanitari per a assegurar la seua disponibilitat en cas de necessitat.

A més, s’han duplicat el nombre de persones destinades a atendre el telèfon de consulta sobre el coronavirus, el 900 300 555, que, a més de donar informació també oferirà un test en línia perquè la ciutadania puga valorar el seu estat de salut.

CANCEL·LACIÓ DE VIATGES I CONGRESSOS

Sanitat també ha cancel·lat la participació del personal sanitari en els congressos, seminaris o cursos, d’acord amb les organitzacions professionals i ha suspés també les pràctiques formatives de l’alumnat que cursa graus en Ciències de la Salut.

De la mateixa manera, ha procedit a suspendre de viatges d’oci o culturals organitzats per centres educatius, associacions o entitats culturals dins o fora de la Comunitat Valenciana i s’anul·len els programes d’intercanvi de professorat en tots els nivells educatius.

Finalment, es posa en marxa un número de telèfon per als ajuntaments per a donar resposta a consultes de tipus administratiu no sanitari.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − cinc =

bombers
CCCC
bombers