25n
25N
25N

Sanitat i ajuntaments compartiran en un fòrum de salut experiències de resiliència durant la pandèmia

Sanitat i ajuntaments compartiran en un fòrum de salut experiències de resiliència durant la pandèmia
06/06/2021 -

La Direcció General de Salut Pública i Addiccions de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Ajuntament d’Alzira han organitzat la IV Jornada Xarxasalut, que se celebrarà de manera telemàtica entre el 7 i el 10 de juny, amb l’objectiu de reduir l’impacte negatiu de la pandèmia sobre la ciutadania en general i sobre els grups més vulnerables en particular, així com per a compartir experiències de resiliència durant el període de pandèmia.

En concret, es desenvoluparan diverses accions com la presentació de vinyetes “informals” per a recordar a la joventut les mesures de prevenció enfront de la Covid-19, un mapa amb imatges comentades sobre paisatges reals o virtuals saludables o un teixit associatiu organitzat a Sueca per a promoure la salut comunitària, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

La trobada pretén ser un espai per a l'”intercanvi de les accions i experiències” dutes a terme des de la Direcció General de Salut Pública i els ajuntaments, en col·laboració amb associacions, empreses i ciutadania, per a “donar resposta a les necessitats detectades durant la pandèmia”. Així, el fòrum ajudarà a identificar i aprofitar, més enllà de la pandèmia, algunes d’aquestes iniciatives positives per a la població.

Entre les experiències de resiliència que s’exposaran es troba la promoguda per la Xarxa Joves.net, consorci integrat pels ajuntaments d’Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri del Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Montcada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella, que presentarà les accions que promou XarxaSalut des de diferents sectors municipals, pensades i realitzades de manera participativa amb la població a la qual va dirigida i amb perspectiva d’equitat.

Aquests 22 consistoris han difós en les seues xarxes socials una campanya composta per dotze tires de vinyetes per a conscienciar als adolescents que la joventut no immunitza contra el SARS-CoV2, convéncer-los que la màscara “està de moda” o aconsellar-los higienitzar el mòbil de tant en tant, entre altres missatges de sensibilització.

Així mateix, s’exposarà la proposta de crear un mapa d’actius per a la salut en la Comunitat Valenciana, que consisteix a identificar espais comunitaris, naturals, culturals, urbanístics o emocionals que influeixen de manera positiva en la salut de la comunitat i dinamitzar-los perquè més persones puguen beneficiar-se d’ells. Pot consultar-se un avanç del projecte en la web de l’Associació Europea de Salut Pública.

Finalment, des de Sueca es donarà a conéixer el projecte municipal ‘Saludem-nos!’, recentment reconegut amb l’I Premi Nacional de Qualitat de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

La iniciativa, impulsada pel consistori amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, cerca promoure un model de salut positiu, a través del qual potenciar l’autonomia de la ciutadania i reduir les desigualtats existents per motius de salut.

La IV Jornada Xarxasalut se celebrarà del 7 al 10 de juny de manera telemàtica i la inauguració serà a càrrec de la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari, Isaura Navarro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 10 =