Sanitat obri demà la borsa perquè jubilats i titulars sense especialitat ajuden contra la pandèmia

Queda eliminada la caducitat d'unes 6.000 targetes SIP que vencien en els pròxims dies per a evitar desplaçaments a ambulatoris

Guardar

ana_barcelo
ana_barcelo

La Conselleria de Sanitat obrirà aquest divendres la borsa perquè aquells professionals sanitaris que estan jubilats i aquells titulats, encara que manquen d'especialitat, puguen ajudar a combatre la pandèmia de coronavirus, que deixa un número de 921 persones contagiades confirmades i 24 defuncions amb dades de les 20.00 hores del dimecres.

Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en una compareixença, en la qual ha detallat que es tracta d'una plataforma que estarà en la web de la Conselleria i a la qual aquestes persones que estiguen interessades poden accedir per a incloure les dades que se'ls sol·liciten.

"Necessitem tota col·laboració i ajuda possible", ha dit, i ha recalcat que, en "aquesta batalla i en la necessitat de tindre aqueixa reserva de professionals, estan col·laborant els tres col·legis mèdics", d'Alacant, Castelló i València.

Barceló ha assenyalat que, per a això, "es publicarà la corresponent resolució i estarà habilitada la inscripció que podrà realitzar-se en la plataforma en la web".

D'altra banda, ha anunciat que aquest dimecres es va eliminar la caducitat de les targetes SIP que vencien en els pròxims dies, la qual cosa suposa que s'han anul·lat més de 6.000 caducitats amb l'objectiu d'evitar desplaçaments dels ciutadans per aquest motiu als centres de salut.

L'anul·lació de la caducitat és per espai de dos mesos encara que, segons ha precisat, serà "ampliable" per al temps que es necessite mentre dure el decret d'alarma.

Així mateix, i en relació amb les queixes de persones que no poden accedir al telèfon d'atenció 900 300 555 de la Conselleria de Sanitat per a informar d'un possible cas, Barceló ha admés que aquest dimecres va haver-hi "un pic" però ha posat l'accent que l'evolució d'aqueixes crides "han anat canviant" i s'ha pogut passar de 14.000 a 26.000 en les últimes hores.

La consellera ha explicat que l'usuari "també ha canviat les preguntes" pel que "ara estem centrats en persones amb símptomes que saben que poden tindre aqueixos símptomes amb les recomanacions que hem fet".

A més, ha subratllat que, també amb les anomenades al 112 s'ha pogut ampliar la capacitat d'atenció. No obstant això, ha fet una crida perquè, "en la mesura que siga possible", aquelles consultes que no afecten la salut es facen a través de la web de la Conselleria de Sanitat i del Ministeri amb la finalitat de "deixar alliberats el 112 i el 900 per a persones amb símptomes".

Arxivat a:

Destacats